RIPOSTER

Vér­lá­zító íté­let: a leg­eny­hébb bün­te­tést kapta a rend­őr­verő At­tila

Össze­sen hét hónap fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tést ka­pott az az üz­let­em­ber, aki meg­vert egy rend­őrt, majd ül­dö­zőbe vette és meg­ron­gálta au­tó­ját.
  • Szerző: RIPOST

Szörnyű eset történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt P. Attila megfenyegette és távozásra szólította fel januárban. A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, az üzletember utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

A rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a segélyhívásra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit.

Az áldozat orrcsont töréssel és arcsérüléssel került kórházba. Mindennek a hátterében az áldozat felettesei szerint az állt, hogy az üzletember elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével, amiért többször megbírságolták őt

- írta a Maszol.

A beszámoló szerint a bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy Attila beismerte tettét. A bántalmazott rendőr ügyvédje letöltendő börtönbüntetést kért, de a végrehajtást két évre felfüggesztette a bíróság, és levonta az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás időtartamát, így összesen 5 hónap és 20 nap maradt a büntetésből. Az ítélet 10 napon belül megfellebbezhető a Hargita megyei törvényszéken.