KÜLFÖLD

Vér­für­dőt ter­vez­tek egy te­her­au­tó­val a lon­doni Ox­ford streeten

A mu­zul­mán hitre át­tért ős­ho­nos angol leg­alább 100 sé­tá­lót akart meg­ölni a lon­doni Váci utcán. A bí­ró­sá­gon azt val­lotta, hogy az ISIS pa­ran­csára cse­le­ke­dett volna.
  • Szerző: SZM

Vérfürdőt rendezett volna a londoni Oxford street bevásárlóutcán egy muzulmán hitre áttért őshonos angol – adta hírűl az Express. Azt tervezte, hogy legalább 100 embert meg fog ölni, ha egy teherautóval közéjük hajt.

A terrorelhárítás azonban már 2010 óta figyelte őt. A “sas” becenevű Lewis Ludlow akkor került a célkeresztbe amikor a hírhedt radikális prédikátor, Anjem Choudary és a tiltott Al-Muhajiroun (ALM) csoport eseményein részt vett.2015-ben le is tartóztatták amikor a telefonján felfedezték az Iszlám Állam anyagát/.../

EZT OLVASTAD MÁR?

Ludlow később létrehozott egy Facebook oldalt, amelyet “Antik gyűjteménynek” hívott, de amit ténylegesen arra használt, hogy pénzt küldjön a terrorizmus finanszírozására. Végül tavaly nyáron tartóztatták le a Heathrow repülőtéren, mielőtt a Fülöp-szigetekre utazott volna.

A napokban befejeződött tárgyaláson azt vallotta, hogy az általa tervezett londoni merényletre az Iszlám Állam “utasította”. A bíróság életfogytiglanra ítélte, amelyből legalább 15 évet börtönben kell töltenie terrortámadás megtervezése miatt.