KÜLFÖLD

Vá­lo­ga­tás nél­kül ver­ték az em­be­re­ket az utcán, 13 éves gye­rek­kel kezd­ték

Négy mig­ránst gya­nú­sít azzal az am­bergi rend­őr­ség, hogy több órán át jár­ták a német város ut­cá­ját, és vá­lo­ga­tás nél­kül ver­tek meg em­be­re­ket. A 17 és 19 év kö­zötti fi­a­ta­lo­kat elő­ze­tes le­tar­tóz­ta­tásba he­lyez­ték.
  • Szerző: wm

Az egész történet múlt szombaton kezdődött a bajorországi Ambergben, amikor az esti órákban négy fiatal migráns döntött úgy, hogy mások megverésével múlatják az időt. A két afgán, egy szír és egy iráni állampolgárságú fiatal a helyi pályaudvaron kezdett garázdálkodni. Az egyik gyanúsított először ok nélkül egy 13 éves fiút rúgott hasba, majd néhány méterrel arrébb egy 29 éves férfit ütött ököllel arcba. A vasútállomás előtt ezután egy másik migráns talált be egy 17 éves lányt, akit lotyónak nevezett, majd fenyegetni kezdte. A lánnyal lévő két 17 éves barát megpróbálta védelmébe venni őt, de a bevándorló őket is verni kezdte, mindketten a fejükön sérültek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a pályaudvarnál lévő aluljáró lépcsőjén ok nélkül lerúgtak a migránsok egy másik férfit.

A rendőrség tudomása szerint összesen 12 ember esett áldozatul az értelmetlen erőszaknak, többen közülük közepes sérüléseket szenvedtek. Amikor a rendőrök pár utcával arrébb lecsaptak a fiatal bevándorlókra, akkor egyikük hevesen ellenállt az eljárásnak, és sértegetni kezdte az egyenruhásokat. A város polgármestere a Facebookon kommentálta a történteket. Michael Cerny szerint az igazságszolgáltatásnak minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy példát statuáljon.

A város vezető úgy véli, hogy a támadás miatt sem szabad általánosítani, de az tény, hogy az ilyen cselekedetek a békésen viselkedő bevándorlókra is rossz fényt vetnek.