FÜLES

Ön­gyil­kos lett Ve­re­bes Ist­ván fe­le­sége!

Bor­zal­mas drá­má­ról val­lott a szí­nész, aki kép­te­len meg­bo­csá­tani ma­gá­nak! Úgy érzi, nem fi­gyelt oda eléggé az asszonyra.
  • Szerző: P.É.

Életének talán legfájdalmasabb titkáról vallott Verebes István. A Jászai Mari-díjas színész két esztendeje veszítette el második feleségét, akitől viharos körülmények között vált el. Két idősebb gyermekének színésznő édesanyja idővel a pályát is elhagyta, máshol kereste a boldogulást, ám évtizedekkel később sem talált vigaszt.

Korábban egy magazin azt írta, a súlyos kórral küzdő asszony magányosan, magára hagyva halt meg. Verebes Kadarkai Endre riporternek elárulta, a miskolci és a szegedi színház egykori színésznőjének élete tragikus véget ért, amit máig nem tud magának megbocsátani.

"A vétkem az, hogy a gyerekeim anyját megcsaltam, többször is, de sokkal nagyobb baj, hogy nem figyeltem oda rá. Ez nem ledolgozható, ezt nem tudom jóvátenni" – vallotta be Verebes István.

"Ennek a következménye, hogy amikor már meg akartam menteni ezt a házasságot, meg akartam menteni ezt az embert, már olyan tudattranszformáció volt, mondjuk ki, alkoholizmus, ahol engem már elgyűlölt maga mellől. Se barátként, se jóakaróként messziről nem tudtam segíteni. És egy adott pillanatban belátta, hogy már nem tud kommunikálni se a gyerekével, se az unokával, se a mamájával, aki akkor százéves volt" - mondta a színész.

"Nagyon sajnálatos, hogy öngyilkos lett" – idézete a Blikk Verebes szavait.