OTTHONKA

Vé­let­le­nül se dobd ki az új­hagyma végét! Ezt nézd, mi lesz be­lőle

Idén ta­vas­szal elég lesz csak egy­szer új­hagy­mát ven­ned. Ha nem dobod el a gyö­ke­res végét, ez­után min­dig lesz ott­hon friss hagy­mád a ta­va­szi szend­vi­csek­hez és sa­lá­ták­hoz.

Az újhagyma az egyik legjobb tavaszi zöldség. nemcsak finom, hanem immunerősítő, náthaűző hatással is bír. A legtöbb szendvics még ízletesebb vele, így jó, ha mindig van otthon belőle egy csokorral.

Fotó: 123RF

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy idén elég lesz csak egyszer megvenned az újhagymát, és utána sosem fogysz ki belőle?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem varázslat, csupán egy egyszerű trükk: az újhagyma gyökeres végét ne a szokott magasságban vágd le, hagyj rá körülbelül 1,5 - 2,5 centimétert.

Fotó: 123RF

Ezután tedd egy vízzel félig telt pohárba, úgy, hogy a gyökereket ellepje a víz. Tedd olyan helyre, ahol sok napot kap.

Fotó: 123RF

Még szobadísznek is jók a friss, üde hagymahajtások, amelyek ezentúl minden nap egyre magasabbra kapaszkodnak a gyökerekből.

Még profibb megoldás, ha a hagymát virágcserépbe, vagy a kertbe ülteted. Így már nem lesz más dolgod, mint minden nap vágni egy keveset a hajtásokból, és máris megszórhatod a szendvicsedet friss újhagymával.

Eközben a címlapon