MELÓ

Vé­let­le­nül rossz helyre küld­tél e-mailt? Kínos, de nincs min­den veszve!

Per­sze ha éppen a céges le­ve­le­ző­lis­tára küld­ted a fő­nö­köt ócsá­roló so­ro­kat, vagy a sze­re­tőd­nek cím­zett tit­ko­kat re­pí­tet­ted a fér­jed cí­mére, az okoz­hat némi gyo­mor­gör­csöt, de a meg­fe­lelő le­ve­le­ző­rend­szer­rel még ment­he­ted a dol­got.
címkék:

A Gmail rendszerében például te adhatod meg, hogy hány másodperced lehet visszaszívni a meggondolatlan küldést. A lehetőség magyarul is elérhető: a Beállításokat megnyitva az Általános menüben pipáld ki a Küldés bekapcsolásának visszavonása rubrikát, majd állítsd be, hogy mennyi időd legyen meggondolni magad. Így, ha meg is nyomtad a gombot, a rossz helyre küldött levelek nem érkeznek meg, ha gyorsan közbelépsz.

forrás: Thinkstock
forrás: Thinkstock
EZT OLVASTAD MÁR?

A Microsoft Exchange is kínál ilyen lehetőséget, de itt sajnos attól is függ a siker, hogy a címzett milyen beállításokat adott meg a saját levelezőrendszerében: ha mindenre kíváncsi, akkor az Outlookban visszahívott leveleidet is látja majd. Ha viszont engedélyezte, hogy működjön a visszahívás funkció, akkor a RECALL gombot kell használni: egészen addig működik, amíg a címzett meg nem nyitja az eredetileg nem neki szánt levelet.

forrás: Pinterest
forrás: Pinterest

A freemailrendszere sajnos nem tud ilyet: ha innen küldtél véletlenül e-mailt rossz helyre, akkor marad a magyarázkodás. Ha szerencséd van, akkor nem kerülsz kínos helyzetbe miatta. Egyszerűen csak írd meg, hogy eltévesztetted a címet – hidd el, valószínűleg a címzettel is történt már ilyen.

címkék: