INSIDER

Vé­let­le­nül foj­totta meg az apját egy tö­rök­szent­mik­lósi férfi

Jo­g­erő­sen hét év bör­tön­bün­te­tés­sel súj­tott a Sze­gedi Íté­lő­tábla egy tö­rök­szent­mik­lósi férfit, aki 2015-ben meg­ölte idős édes­ap­ját.
  • Szerző: Ripost

Az 51 éves férfi 78 éves apjával lakott együtt egy törökszentmiklósi házban, korábban mindketten rendszeresen italoztak. Ám 2015-ben az apa leszokott az alkoholról, és a fiát is próbálta lebeszélni a káros szenvedélyről, de ezt ő kötekedésnek vette, ami miatt sokat veszekedtek.

2015 decemberében is ittasan ment haza a férfi, és még folytatni akarta az italozást, ezért elment egy másik kocsmába is, ahonnan már teljesen részegen tért haza. Apja ezt szóvá tette, amit durva veszekedés követett. A fiú többször fejbe verte az édesapját, aki ettől a kanapéra esett, majd megragadta a nyakát, és legalább 5 percig fojtogatta.

EZT OLVASTAD MÁR?

Amikor észrevette, hogy apja már nincs eszméleténél, ráöntött egy vödör vizet, hogy magához térítse, de áldozata már nem reagált. A részeg férfi megijedt, és a szomszédba szaladt segítségért, ahonnan mentőt hívtak, de az édesapán már nem tudtak segíteni.

A vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett.A táblabíróság emberölés bűntette miatt mondta ki bűnösnek, és helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, a hét év börtönt.