SZTÁRDZSÚSZ

Élet-halál között: Órákon múlt a népszerű magyar zenész élete

Ildikó győzte meg férjét, hogy vizsgáltassa ki magát!
  • Szerző: BDF

A Neoton Família frontemberének, Végvári Ádámnak hajszálon múlott az élete. Vakbélgyulladása volt, azonnal műteni kellett.

A gitáros fájó hassal ment volna síelni, ám végül felesége kérésére indulás előtt megvizsgáltatta magát egy orvossal, aki nyomban a műtőbe parancsolta.

Hiszen, ha a vakbél perforál, az halálos is lehet.

„Izomlázra, gyomorrontásra gyanakodtam, ám ahogy telt az idő, egyre erősebb volt a fájdalom. Gondoltam, majd elmúlik. Nyugtatgattam a feleségemet, akinek megígértem, ha hazajövünk a síelésből, elmegyek orvoshoz, de Ildikó ragaszkodott hozzá, hogy előbb vizsgáltassam meg magam. Ennek köszönhetem az életem” – mondta a zenész a kórházi ágyán a Blikknek. Szerda éjjel vitték be az Üllői úti 1. számú sürgősségi klinikára, ahol megállapították, azonnal operálni kell.

„Az utolsó pillanatban érkeztünk, én naiv még azt hittem, az orvosi vizsgálat után hazaengednek, és utazhatok Eplénybe síelni. Szerencse, hogy nem a sípályán ért utol a baj."

A feleségem kedves erőszakosságának köszönhetem, hogy túléltem az esetet, amiért hálás vagyok.

A zenész immáron másodszorra menekült meg a halál torkából. Egyszer, 1985-ben már majdnem belehalt egy betegségbe. Akkor nyombélfekéllyel szállították a Honvédkórházba, ahol kiderült, ha csak egy órával később érkezik, nem éli túl.

„Harminc éve a betegségem miatt el is maradt a Neoton nyári turnéja. Most jövő hét végén lenne Csepregi Évával egy közös koncertünk, még bízom benne, hogy megtarthatjuk. Február 3-án Siófokon lép fel a zenekar, addigra biztosan felgyógyulok.

Az orvosok azt ígérték, ha minden jól megy, szombaton hazaengednek, ha nem, néhány napot még maradnom kell a kórházban.