RIPOSTER

Végre! Nézd meg az IPhone 8-at és IPhone X-et!

Hivatalosan is bemutatták.
  • Szerző: KAM

Lerántották a leplet a jubileumi készülékekről.

Szinte az összes pletyka igaznak bizonyult: IPhone 8 és IPhone 8 Plus néven érkeztek meg az Apple új telefonjai, a okostelefon-üzletág tizedik évfordulójára pedig lett meglepetés is, az IPhone X! 

A csilláron is lógtak az Apple székház Steve Jobs Theater névre keresztelt termében, közel két órán át tartott a show.

Elsőként az Apple új óráját mutatták be, amelynek jelentős újítása, hogy már telefonálni is lehet vele.

Ezt követően érkezett az iPhone 8 és 8 Plus, így kiderült, valóban kimarad a 7s éve. Külsőre az IPhone 7-est kaptuk, csak a hátlapját visszacserélték üvegre.

A készülékeket 4,7 és 5,5 hüvelykes kivitelben vehetjük meg, vízállóak, porbiztosak és hatmagos processzor zakatol bennük. Támogatják a kiterjesztett valóságot és sztereó hangszórókat is építettek beléjük. A 8-as IPhone-ok egyik forradalmi újítása a vezeték nélküli tölthetőség.

A telefonok 64 és 256 gigás memóriával érkeznek, az iPhone 8 kezdőára 699 dollár lesz, a 8 Plusé pedig 799 dollár.

IPhone X

10-es, tehát nem X! EZ az első és legfontosabb infó a szuper meglepetésről, amely Super Retine Display kijelzővel érkezett. Az eltűnő HOME-gombot a felfelé suhintás váltja. Az ujjlenyomat-olvasó pedig eltűnt, tényleg az arcfelismerő váltotta. 

Ezt nem csak a kamera, hanem többek között egy infra vörös kamera is segíti, 30 ezer pontot vetít az arcunkra, így sapkában sötétben, szemüvegben, egyszóval minden körülmény ellenére felismer minket. Sőt, Apple Pay-en fizetni is tudunk a tekintetünkkel.

Az iPhone X-ben egy 12 megapixeles kamera került, duális optikai képstabilizátorral. Az akkumulátora pedig két órával tovább bírja majd a korábbinál. 

Két rossz hír a végére: az IPhone X csak november 3-án kerül piacra, az ára pedig 999 dollártól indul.