UTCAFRONT

Végre épül­het zaj­védő fal, a lakók már na­gyon vár­ták

Ré­góta ter­ve­zik zaj­védő fal épí­té­sét, de eddig csak ígé­ret­ben volt ré­szük az ott la­kók­nak. A Ri­post utá­na­járt, mi­korra épül meg végre.
címkék:

Az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszánál régóta tervezik zajvédő fal építését, a fővárosi közgyűlés még tavaly döntött is erről – azóta se történik semmi, a környéken lakók legnagyobb bánatára. A utánajárt, mikorra épül meg végre.

a kép illusztráció
a kép illusztráció

Az M3-as autópálya kivezetője melletti területekre tervezett zajvédő fal jogerős építési engedéllyel rendelkezik – tudtuk meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóosztályától. Most készítik elő a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárást, a pályázat várhatóan ősszel jelenik meg. Ennek a lebonyolítása után kötnek szerződést a nyertes céggel, majd kezdődhetnek a munkálatok. Amikor kész lesz a terület előkészítése és a zajvédő fal elemei, akkor láthatnak hozzá az építéshez.

A BKK szerint ez 2019 első felében várható. A tervek szerint a zajvédő fal a Wesselényi utcai gyalogos-felüljáró és a Szentmihályi út közötti 1,2 kilométer hosszon épül meg.  A fal magassága 4 méter lesz, az alsó része cementkötésű zajárnyékoló elemekből, a felső két méter magas, átlátszó elemekből készül.

címkék: