KIAJOBB

Vég­leg tönk­re­tet­ték az év­szá­zad ma­gyar fo­ci­csa­pa­tát?

Ért­he­tet­len mi tör­té­nik a 2000-es évek si­ker­csa­pa­tá­val. A Deb­re­cen saját ne­ve­lésű em­be­rek­kel nyert 7 baj­noki címet, lé­gi­ó­sok­kal most a ki­esés ellen küzd.
  • Szerző: szz

A magyar futball kirakatcsapata volt a 21. században a Debrecen. A Loki hét bajnoki címet nyert kilenc év alatt, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is a főtáblán szerepelt. Noha idegenlégiósok mindig voltak a csapatban, a helyi kötődésű fiatalok mindig meghatározó szerepet játszottak a piros-fehéreknél.

A 2000-es években a Loki a legjobb magyar focicsapat (Fotó: MTI Fotó)
A 2000-es években a Loki a legjobb magyar focicsapat (Fotó: MTI Fotó)
EZT OLVASTAD MÁR?

Erre a szezonra minden megváltozott, debreceni edző helyett a portugál Leonel Pontes a mester, a jobbára külföldiekkel felálló csapat csak a 10. helyen áll a bajnokságban. Legutóbb a Pakstól kapott ki, akkor Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgó is kifakadt a helyi tendencia ellen.

Zsoldos kutyák mellett portugál bohóccal a kispadon

– írta közösségi oldalára Urbán, jelezve, hogy a kezdőbenhét, kevésbé minőségi légiós kapott helyet a Lokiban.

Leonel Pontest valamiért nem tudják kirúgni (Fotó: MTI Fotó)
Leonel Pontest valamiért nem tudják kirúgni (Fotó: MTI Fotó)

A helyi legenda, a hétszeres bajnok Dombi Tibor ennél kulturáltabban fogalmazott lapunknak, ám jelezte, ő is furcsállja mindazt, ami Debrecenben történik.

"Jó, ha több magyar van a keretben, a szurkolók is jobban tudnak azonosulni a csapattal. Van, amikor jelentkezik egy tehetséges generáció, és van, amikor légiósokkal kell pótolni őket. Abban azért reménykedem, hogy a Loki mihamarabb bebiztosítja élvonalbeli tagságát, s nem esik ki"

Eközben a címlapon

- fogalmazott Dombi.

A koreai Szuk (pirosban) télen érkezett a csapathoz
A koreai Szuk (pirosban) télen érkezett a csapathoz

A csapat szereplése a helyi nézőszámokon is tükröződik. Míg az aranykorszakban 10 ezer ember is kilátogatott a régi pályára, jelenleg 2-3 ezren lézengenek a vadonatúj stadionban.