SHOWBIZ

Véget ért a TV2 bel­harca, Hajdú Péter pert nyert kol­lé­gá­já­val szem­ben

Elé­ge­det­ten mo­so­lyogva tá­vo­zott a bí­ró­ság­ról a Frizbi mű­sor­ve­ze­tője, mi­u­tán pert nyert Ká­rász Ró­bert és Batiz And­rás ellen. Há­rom­mil­liót kö­ve­tel­tek tőle egy céges vita miatt, ám úgy tűnik, Haj­dú­nak egy fo­rin­tot sem kell fi­zet­nie.
  • Szerző: Doris

Ahogy arról a már novemberben beszámolt, Kárász Róbert és Batiz András egy régi üzleti vita miatt rángatták a bíróságra Hajdú Pétert. A Mokka műsorvezetője és a volt kormányszóvivő hárommillió forintot akartak bevasalni rajta.

Az ügy még 2009-re nyúlik vissza. Kárász és Batiz ekkor azzal állt elő, hogy cégük segítene Hajdúnak átvinni a Frizbit az ATV-ről a TV2-re. A showmannek tetszett az ötlet, ezért alá is írtak egy szándéknyilatkozatot. Végül a cég mégsem tudta garantálni a beígért feltételeket, ezért az egészből nem lett semmi. Kárász és Batiz később arra kapta fel a fejét, hogy a TV2 programigazgatója mégis a csatornához csábította Hajdút, egy jobb ajánlattal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel szerintük nekik ebből jelentős káruk származott, hárommilliót követeltek Hajdútól, és jogi útra terelték az ügyet.

A bíróság három hónap után döntött.

A nem jogerős ítélet szerint Hajdúnak egy forintot sem kell fizetnie, ráadásul a 600 ezres perköltség is Kárászékat terheli.

A Blikk ezek után megkereste Hajdút, aki rendkívül elégedetten, a tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozott az ítélet után.

"Örülök a bíróság döntésének, amelyben lesöpörték az asztalról a Batiz–Kárász páros nevetséges követelését. Társaságuknak több éve nincs bevétele, csupán egy tevékenységet folytattak, s ez nem más, mint a velem való pereskedés. Kíváncsi vagyok, hogy a bíróság által megítélt perköltséget a kiürített cégükből hogyan fizetik majd ki"

Eközben a címlapon

- árulta el a lapnak.

A bíróság döntése után Hajdú Péter örülhetett
A bíróság döntése után Hajdú Péter örülhetett
Fotó: Markovics Gábor

Batiz András később kijelentette, hogy ügyvédeikkel konzultálva döntik majd el, folytatják-e a pert. Az egykori kormányszóvivő nem tagadta: úgy érzi, azért kell fizetnie, mert ismertté tette Hajdút.