HŰHA

Óri­ási hír: Vi­lág­sztár­nak éne­kel­het Vas­tag Csaba

A ma­gyar sztár fel­éne­kelte Elvis egyik el­fe­le­dett dalát, a vég­ered­ményt ha­ma­ro­san Pris­cilla Pres­ley is hall­hatja.
  • Szerző: Buster

Elvis Presley ugyan  soha nem járt Magyarországon, neve mégis összeforr az 56-os forradalommal. 1957-ben az akkor még fiatal tehetségAmerika egyik legnézettebb tévéműsorában kérte a nézőket, hogy adományaikkal segítsék a magyarokat, majd elénekelte a Peace in the Valley című dalt. Ezt énekelte fel Vastag Csaba, aki reméli, a Király feleségének, Priscilla Presley-nek is elnyeri tetszését.

Fotó: Mackzó Viktor
Fotó: Mackzó Viktor

"Elvis hatására megnyíltak az amerikaiak pénztárcái, és rengeteg adomány érkezett hazánkba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A Király nem felejtett el bennünket, mi sem feledjük őt

- kezdte  Vastag Csaba, aki egy lány miatt ismerkedett meg Elvis zenéjével annak idején.

Fotó: Mackzó Viktor
Fotó: Mackzó Viktor

"Az 1956-os események idején jómagam még nem éltem, de - édesapám elmesélései alapján - nekem is van fogalmam a helyzet kiélezettségéről. Elvis életművével 17 évesen, egy szerelmi csalódást követően találkoztam először. Egy barátomtól kaptam kölcsön ezt a lemez-gyűjteményt, amely nagyon sokat segített ebben a nehéz időszakban"

- mondta Csaba, aki még kissrácként felfigyelt Priscillára.

"A zenetörténelem egy jelentős pontja ez a dal, amely sok szempontból fontos számomra. Bízom benne, hogy Priscilla is értékeli majd.

Eközben a címlapon
Bevallom, nekem is nagyon bejött gyerekkoromban, amikor láttam a Dallasban

- mesélte nevetve az énekes.

Priscilla Presley júniusban érkezik Budapestre, hogy részt vegyen az Elvis, The wonder of You című koncertshow-n. A Király hatalmas kivetítőkön énekli majd a slágereit, egy teljes szimfonikus zenekar kísérete mellett.