TREZOR

Mos­tan­tól sza­bad a vásár VASÁRNAP is!

Kez­dő­dik a ka­rá­cso­nyi be­vá­sárló roham: szent­es­téig ren­del­ke­zésre áll az aján­dé­kok be­szer­zé­sére a 4 ad­venti va­sár­nap is, ami­kor a tör­vény sze­rint nem tilos a nyitva tar­tás. De­cem­ber 24-én azon­ban az üz­le­tek 12 óra­kor le­húz­zák a rolót, de a WestEnd­ben még plusz 2 óráig sza­bad a vásár.
  • Szerző: F. G.
Szabad a vásár vasárnap is (Fotó: Markovics Gábor)
Szabad a vásár vasárnap is (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor

A nagy üzletközpontok is kihasználják, hogy az adventi időszak vasárnapi munkavégzés tilalma alól is felmentést ad. Egészen pontosan úgy szól a rendelkezés, hogy a boltok az adventi vasárnapokon 4.30 és 22 óra között, december 24-én és 31-én pedig 4.30 és 12 óra között tarthatnak nyitva.

Csak baj ne legyen belőle!

Az Allee például 9 és 21 óra között várja a vásárlókat, az Árkád 10 és 21 óra között. A Mammut később nyit és korábban zár, mint a már említettek, a budai üzletközpontban vasárnaponként 10 és 18 óra között vásárolhatunk.

A WestEnd némiképp kilóg a sorból, honlapjuk szerint december 24-én 10 és 14 óra között, szilveszterkor pedig 10 és 16 óra között tartanak nyitva. De akkor hogyan tartják be a törvényt?  

Érdemes minél előbb intézni a bevásárlásokat (Fotó: Markovics Gábor)
Érdemes minél előbb intézni a bevásárlásokat (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor

Mi jön karácsony után?

Az ünnepek és a bejglimérgezések után kezdődhet a félresikerült ajándékok cseréje, akár már a december 27-i vasárnapon, amikor a Tesco kivételével nyitva tartanak a nagyobb boltok, már csak azért is, hogy feltölthessük az ünnepek alatt kiürült hűtőszekrényeket. Ennek a napnak alighanem a Spar lesz a nyertese: országszerte több mint száz üzletük lesz nyitva 2015 utolsó vasárnapján.