KÜLFÖLD

Ez hogy for­dul­hat elő: el­rej­tett kést ta­lál­tak a bécsi vá­sár­ban

Az egyik oszt­rák lap ol­va­sója buk­kant rá az el­rej­tett késre. Egye­lőre nem tudni, ho­gyan ke­rült oda, de a mai vi­lág­ban elég nyug­ta­la­ní­tóak az ilyen ese­tek...
  • Szerző: wm

Mindannyian jól tudjuk, hogy már elég egy kés is ahhoz, hogy egy szélsőséges nézeteket valló iszlamista vérbe borítson egy rendezvényt. A strasbourgi karácsonyi vásáron elkövetett terrortámadás még élénken él mindenki emlékezetében, ezért is olyan hátborzongató, hogy az egyik legforgalmasabb bécsi vásárban rejtett késre bukkant egy látogató. A Kronen Zeitung nevű hírportál olvasója azt mesélte a lapnak, hogy a vásár elé telepített majd' kétméteres betonelemekbe rejtve talált rá a 25 centis szúró- vágóeszközre. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A cikkben emlékeztetnek arra, hogy az eset azért különösen bizarr, hiszen a karácsonyi ajándéknak öltöztetett betonelemek éppen a terror elleni harcot hivatottak segíteni.

A neve elhallgatását kérő olvasó a kés megtalálása után szeretett volna szólni egy rendőrnek, ám a közelben egyet sem talált. A Práternél lévő vásárra kilátogató férfi úgy gondolja, hogy szinte biztos, hogy valaki szándékosan helyezte oda a fegyvert.