HARCÉL

Varga Mi­hály: Az el­len­zék le­ta­gadja a be­ván­dor­lást

Eu­rópa nyu­gati fele nem tartja annyira fon­tos­nak, hogy meg­őrizze saját iden­ti­tá­sát - hang­sú­lyozta Varga Mi­hály a Fi­desz or­szág­já­rá­sá­nak új­pesti ál­lo­má­sán.
  • Szerző: Ripost

Varga Mihály úgy vélekedett, az a legrosszabb kombináció, ha egy ország gazdag és gyenge, mert nem képes megvédeni magát, ugyanakkor vonzó bevándorlási célpont.

A migráció és a terrorizmus összefügg

- hangoztatta a fideszes országgyűlési képviselő. Szomorúnak nevezte, hogy Európa csupán az elmúlt néhány évben kezdett ráébredni arra: a bevándorlást meg kell állítani.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az EP-választás tétje nagyobb, mint a korábbiaké: az dől majd el, hogy az Európai Uniónak migrációpárti vezetői lesznek-e vagy olyanok, akik megvédik a keresztény kultúrát.

Az európai emberek jelentős része szerint a migráció a legfontosabb kérdés, brüsszeli politikusok azonban nem így vélekednek. Az ő álláspontjuk, hogy a bevándorláshoz hozzá kell szokni, a folyamatot megállítani nem lehet.A magyar kormány ezzel szemben bebizonyította, hogy szárazföldön, az olasz pedig, hogy tengeren fel lehet tartóztatni a migránsokat.

Kijelentette: a kabinet korábban is vállalta a vitát a magyarok érdekében, például a Nemzetközi Valutaalappal, és az idő "bennünket igazolt". A magyar gazdaság egyre jobban teljesít - hangsúlyozta, megemlítve egyebek mellett az ingyenes tankönyveket és a kétszeresére emelkedett minimálbért.

Varga Mihály aláhúzta: ha Magyarország most hibát követ el a bevándorlás ügyében, akkor azt később már nem lehet majd kijavítani. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének felmérése szerint 60 millió afrikai ember szeretne Európába költözni, és a hosszú távú kilátásokat rontja a szárazság, az édesvízkészlet szűkössége.

Eközben a címlapon

Brüsszel nem tett le a bevándorlás szervezéséről.

Ezt igazolja egyebek mellett a kötelező betelepítési kvóta vagy a "migránskártyák" ügye. Hozzáfűzte: problémás a magyar ellenzék is, amely "letagadja a bevándorlást", Brüsszelt képviseli Magyarországon, nem Magyarországot Brüsszelben.

Varga Mihály arra biztatta a jelenlévőket, hogy támogassák Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos migrációellenes programját. A hét pontot most már interneten is alá lehet írni.