INSIDER

Vá­rat­lan for­du­lat tör­tént a fi­a­tal rend­őr­nőt ha­lálra gá­zoló ka­mi­o­nos ügyé­ben

Nem egé­szen azt a dön­tést hozta a bí­ró­ság, amire a 23 éves nő csa­ládja szá­mí­tott.
  • Szerző: G. J.

Élete végéig börtönben lenne a helye annak a kamionosnak, aki elgázolta februárban az M5-ös autópályán a fiatal rendőrnőt – vélik az áldozat szülei.

T. András azonban szabadon él Romániában.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Nógrád megyei Szurdokpüspöki egyik csendes utcájában élnek Menus Anikó szülei. Ő az a fiatal rendőrnő, akit február 3-án reggel T. András kamionja halálra gázolt az M5-ös autópálya ócsai szakaszán, igazoltatás közben.

"Tudjuk és felháborítónak tartjuk, hogy a lányunk gázolóját hazaengedték Romániába, még csak házi őrizetet sem rendeltek el!" -  mondta a -nak az elhunyt rendőrnő édesapja.

"Élete végéig börtönben lenne a helye! Igaz, a lányunkat az se hozza vissza…"

Menus Anikó 23 évet élt.
Menus Anikó 23 évet élt.

A 23 éves Menus Anikó kollégájával egy autóst igazoltatott a leállósávban, amikor a Hódmezővásárhelyre tartó T. András halálra gázolta. A kamionos később azt vallotta, hogy a rádióját babrálta, köd is volt, ezért nem vette észre időben a rendőröket. T. András előzetes letartóztatását áprilisban megszüntették, és hazaengedték őt Romániába. A bíróság azért döntött így, mert a férfi mindenben együttműködött a hatósággal, és elismerte a felelősségét.

"Védencem minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett" -  erősítette meg lapunknak dr. Farsang Andrea ügyvéd. "Mindig rendelkezésre áll, amikor a hatóság szükségesnek látja. Legutóbb iratismertetést tartottak, de még én sem láttam az összes bizonyítékot."

Eközben a címlapon
Sírján mindig van friss virág. Családja egy idézettel búcsúzott tőle.
Sírján mindig van friss virág. Családja egy idézettel búcsúzott tőle.
Fotó: Keller Mátyás

T. András, aki már több mint egymillió kilométert vezetett baj nélkül a baleset előtt, korábban bocsánatot kért a rendőrnő családjától, és azt mondta, őt is nagyon megviselte, hogy tragédiát okozott.