SZTÁRDZSÚSZ

Váratlan fordulat: megszólalt a férfi, akit Flipper Öcsi fiának hittek

A férfi azután jelentkezett, hogy a család nyilvánosságra hozott egy fotót egy rejtélyes férfiről, aki a zenész eltitkolt fia lehet.
  • Szerző: Ripost

Tovább bonyolódik az évtizedes rejtély: felismerni vélte magát az 50 éves Horváth László azon a fotón, amellyel Jeszenszky Béla, azaz Flipper Öcsi feltételezett fiát keresi a zenész családja.

Öcsi édesanyja, a 77 éves Katalin és unokahúga, az 52 éves Zsuzsa nem adja fel a reményt, hogy előkerül a rejtélyes rokonuk, akárcsak az férfi, aki most jelentkezett, hogy a család talán róla gondolhatta, hogy a Hungária, a Dolly Roll és a Step legendás énekesének eltitkolt gyermeke.

"Bár úgy lenne, hogy ő az apám, de sajnos csak a halála előtti években ismertem meg Öcsit. Jóbarátok lettünk, és ő is csodálkozott, mennyire hasonlítunk egymásra, gyakran egyforma ruhába is öltöztünk. Többször járt nálam Szentlőrincen, jókat ettünk, ittunk, énekelgettünk. Nagyon szerettem, ezért is mentem el a temetésére a családommal" – mesélte a közös képeket is mutató mulatószenész a Blikknek, akit 16 éves kora óta Flipper Lacinak becéznek Pécs környékén a döbbenetes hasonlóság miatt.

"Már a temetésen is suttogtak egy külföldi fiúról, és sokan látták a francia autót is. Kívánom a családnak, hogy kerüljön elő az eltitkolt fiú, viszont azt nem szeretném, ha rólam hinnék ezt" – jelentette ki László, aki falunapokon, utcabálokon gyakran játszik és énekel Hungária- és Dolly Roll-számokat barátja emlékére.

Az énekes unokahúga meglepődött a fordulaton, de elismeri, László megdöbbentően hasonlít Öcsire, viszont túl idős ahhoz a fiúhoz képest, akit ők keresnek. 

"Öcsi feltételezett fia most lehet nagyjából 30 éves, a nagymamája és az édesapja temetésén is ott volt. Több családtag mindkétszer látta a presszóban a szertartás után, ez a férfi viszont előtte járt ott. Akit mi keresünk, fiatalabb, 18-20 éves lehetett akkor, a testvérei még gyerekek. A kocsmáros szerint törve beszélte a magyart. Mire utánaszaladtam, már csak azt láttam, hogy elhajtanak a francia rendszámú fekete autóval. Rögtön akkor, a családtagok előtt mesélte el külföldön született fiáról szóló vallomását Öcsi keresztapja, aki szerint a francia fiú itt akart egyetemre járni, és Öcsi is ekkor akarta bemutatni őt, de sajnos erre már nem maradt ideje" – magyarázta Jeszenszky Zsuzsa.

Flipper Öcsi édesanyja, Katalin számított rá, hogy többen is magukra ismernek majd.

"Nem lepődtem meg, de sajnos mi nem őt keressük. Valaki más utazott 1600 kilométert a nagymama és a fiam temetésére is. Saját szememmel láttam a francia rendszámú autót a kajászói temetőben, és hallgattam Öcsitől a francia lányhoz írt szerelmes dalát. De jólesik, hogy jelentkezett a fiam egy régi barátja, aki énekli a dalait és szerette őt, amiért hálás vagyok neki" – sóhajtott Katalin.

Az igazat tizenkét éve nem tudja a család, de az biztos, Flipper Öcsi közel egy évig dolgozott Saint Raphaelben, ahol szintén a lányok kedvence volt. Unokahúga szerint nem sokkal a halála előtt a keresztapját kérte meg, hogy ha ő már nem él, szeressék úgy a fiát, mint őt, ugyanis van egy gyereke külföldön. A fiú állítólagos anyja azóta férjhez ment, a fiú a testvéreivel és a nevelőapjával él Franciaországban, ám a Balatonra minden évben eljött, itt találkoztak Öcsivel.