KIAJOBB

Vá­rat­lan for­du­lat, ebben bíz­hat Ki­rály Gábor

Hely­ben­hagyta a Ma­gyar Lab­da­rúgó-szö­vet­ség (MLSZ) fe­gyelmi bi­zott­sága Ki­rály Gábor három mér­kő­zésre szóló el­til­tá­sát. A Ha­la­dás ka­pusa azon­ban nem hagyja annyi­ban az ügyet. Fel­há­bo­ro­dása jogos, in­for­má­ci­ónk sze­rint nem is lehet hal­lani Ki­rály Gábor ká­rom­ko­dá­sát.
  • Szerző: ST

Király Gábor a Ferencváros elleni bajnokin piros lapot kapott, miután hevesen reklamált Karakó Ferenc játékvezetőnél. Úgy tudjuk, a bíró a jegyzőkönyvbe azt írta, hogy a válogatott rekordere az édesanyját szidta. Király szerint ebből egy szó sem igaz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat

– nyilatkozta az esetről a mérkőzést követően Király a Haladás honlapján.

A kapus szavait támasztja alá, hogy a keddi meghallgatáson lejátszották az esetről készült hangfelvételt, amit a játékvezető „fülese” rögzített. Információnk szerint semmi sem hallatszott Király szavaiból. Király állítása szerint azt reklamálta a játékvezetőnél, hogy a zöld-fehérek vezető góljánál ketten lesen álltak. Azért is lenne meglepő, ha Király káromkodott volna, mivel a pár nap múlva a 43. születésnapját ünneplő hálóőrt egész pályafutása alatt egyszer sem állították ki. Mivel bőszíthette fel akkor Karakó Ferencet?

Karakó Ferenc
Karakó Ferenc

Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a nyolcszázkilencvenedik meccsem és soha nem voltam kiállítva

– nyilatkozta Király a haladas.hu-n.

Ami biztos, a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya - Király kihagyja a Puskás Akadémia elleni találkozót, pedig a sereghajtó Haladásnak létfontosságú lenne a kiesés elleni harcban a korábbi 108-szoros válogatott kapus játéka.

Eközben a címlapon