OLDALVONAL

Vá­rat­lan for­du­lat, Dár­dai a Bun­des­li­gá­ban ma­rad­hat

Ber­lin­ben dön­töt­tek Dár­dai Pál­ról, négy és fél év után nyár­tól már nem ő lesz a Her­tha fo­ci­edzője. A klub szer­ző­dés­ben marad a ma­gyar szak­em­ber­rel, aki előtt most szá­mos le­he­tő­ség áll­hat. Kevés esély még arra is van, hogy ha­za­tér.
  • Szerző: SK

Különös módon vált el Dárdai Páltól a Hertha Berlin focicsapata. A klub közleményben kifejti, hogy a trénerrel megkötött, 2020 nyaráig szóló szerződés életben marad. A szakember nyáron pihenni megy, ezidő alatt megkapja az alapbérét, majd 2020 nyarától újra a berlini utánpótlásban dolgozik. Nagy kérdés, mit szól ehhez Dárdai Pál? Ő a Nemzeti Sportnak elmondta, valóban ráfér a pihenés, de akad 2-3 ajánlata is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jelenleg 3 út áll a szakember előtt.

Marad Berlinben

Dárdai 22 éve él családjával a német fővárosban, fiai ott születtek, ráadásul mindhárman a Herthában fociznak.Dárdairól nehéz lenne elképzelni, hogy egy évig semmit nem csinál, de azt már korábban többször elmondta, ha egyszer felállítják a nagycsapat kispadjáról, akkor megy vissza az utánpótlásba. A szakember annak idején három éven át nevelte a tehetségeket, akik közül többen már a felnőtt csapat alapemberei lettek.

Továbbra is Bundesliga

Dárdainak évek alatt neve lett a német élvonalban, mivel a kiesőjelölt Herthából épített Európa-liga főtáblás együttest. Munkájára már korábban is felfigyeltek, 2016 őszén egyszer már megkereste a Wolfsburg is. A gárda ezúttal is edzőt keres és a négy jelölt között ott van Dárdai Pál is. Ha lecsapnak rá, akkor ki kell vásárolni őt a berlini szerződéséből, de ez nem lehet az üzlet akadálya.

Újra itthon

Dárdai 2015 nyarán távozott a magyar fociválogatott kispadjáról, azóta nem dolgozott hazai csapatnál. Félő, ez most sem fog megvalósulni, a tréner ugyanis többször is bírálta a hazai viszonyokat és az NB I színvonalát. Valószínűleg anyagilag is jobban járna, ha Németországban maradna. Itthoni szerepe egyelőre abban merül ki, hogy tagja az MLSZ szakmai bizottságának. Elmondta, próbálkozása során ötleteit elvetette az MLSZ. Most utoljára adott egy esélyt…

Eközben a címlapon