INSIDER

Váratlan fordulat: elmegyógyintézetbe került a Teréz körúti robbantó

Idegösszeroppanást kapott, ezért átszállították az elmegyógyintézetbe P. Lászlót.
  • Szerző: Ripost

Börtöncellájából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították a Teréz körúti robbantót, miután idegösszeomlást kapott – tudta meg a Blikk.

P. Lászlót a múlt héten életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság, legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

„A fiam rendesen evett és öngyilkossági gondolatai sem voltak, ezért sem ő, sem én nem értem, miért vitték át a börtönből az IMEI-be. Hétfőn tudtam vele beszélni, azt mondja, hogy injekciókat kap. Nagyon félek, hogy különböző kábító hatású gyógyszereket adnak neki” – mondta idősebb P. László.

A Blikk az esettel kapcsolatban megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is, akik a konkrét esettel kapcsolatban nem adhattak tájékoztatást.

„Általánosságban elmondható, a szakemberek folyamatosan figyelik az elítélteket, és ha úgy ítélik meg, hogy szükséges, akkor a börtönből átszállítjuk őket az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe" – közölte Orosz Zoltán sajtószóvivő.

Mint ismeretes, 2016. szeptember 24-én P. László távirányítóval felrobbantott a Teréz körúton egy házi készítésű bombát. A detonációban két rendőr életveszélyesen megsérült, felépülésük hosszú hónapokig tartott.

A letartóztatott sokáig egyetlen szót sem szólt a kihallgatásokon, később azonban beismerő vallomást tett. Állítása szerint a két sérültet soha nem látta. Azt nem tudta megindokolni, miért követte el a bűncselekményt. Vallomását később visszavonta. Az ügyben tartott bírósági tárgyalások nagy részén a vádlott nem jelent meg. Jogerős ítéletet is nélküle hirdetett a bíró.

 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?