RIPOSTER

Döb­be­ne­tes rész­le­tek, ez ve­ze­tett az M3-ason tör­tént újévi tra­gé­di­á­hoz

Egy fi­a­tal nő vesz­tette éle­tét az au­tó­pá­lyán az év leg­ele­jén, mi­u­tán egy vita miatt ki­szállt a ko­csi­ból és az út­tes­ten kez­dett sé­tálni.
  • Szerző: Ripost

Senki sem érti, mi járhatott annak a 26 éves nőnek a fejében, aki szerdára virradó éjjel egy órakor az M3-as autópályán a 130-cal száguldó kocsik között gyalogolt. A nőt végül egy Budapestről Mogyoród felé haladó autó halálra gázolta a 11-es kilométernél. A sofőr a baleset után elhajtott a helyszínről, de a rendőrök még tegnap délután elkapták.

Fotó: Police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók a 20 éves gyömrői V. Martint a lakcímén fogták el, az udvaron megtalálták és lefoglalták a férfi autóját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának nyomozói a férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást.

A Blikk információi szerint a szörnyű balesetet egy veszekedés előzte meg. A később halálra gázolt nő egy koncertről hazafelé tartva összeveszett a barátjával, a vita pedig annyira komoly volt, hogy a sofőr megállt a kocsival, hogy nyugodtabb körülmények között, csak a nőre, nem pedig az útra is figyelve tisztázzák a helyzetet. Barátnője azonban az indítókulcsot hirtelen kikapta a helyéről, majd kiugrott a gépkocsiból. Még arra is volt gondja, hogy a zárógombra rányomjon, így párjának esélye sem volt, hogy utánaszaladjon, hiszen kocsija fogságában ragadt - közölte a lappal Csécsi Soma, a BRFK sajtószóvivője.

Úgy tudni, hogy a fiatal nő erősen ittas volt, talán ezért is  keveredhetett fel az autópályára. A balesetről a rendőrséget egy, az autópályán éppen elhaladó sofőr értesítette. A nő barátja a tragédiáról csak a rendőröktől értesült, akik az autóhoz érve felelősségre akarták vonni, hogy miért állt félre.