KIAJOBB

Na­gyon jó kül­földi fo­cista je­lent­ke­zett be a ma­gyar vá­lo­ga­tottba

Két hó­na­pon múlik min­den. Több posz­ton be­vet­hető, min­denki szá­mára is­me­rős já­té­kos­ról van szó.
  • Szerző: vav

Már két éve megkapta a magyar állampolgárságot Suljic Asmir, az Újpest, majd a Vidi NB I-es csapatainak korábbi légiósa. A bosnyák származású szélső ősz óta már Szlovéniában játszik, de újra felvetette egy régi ötletét: szeretne magyar válogatott lenni.

Nem érti, hogy nem lehet?
Nem érti, hogy nem lehet?
EZT OLVASTAD MÁR?

"Minden játékosnak az a célja, hogy válogatott lehessen. Reméltem, én is megkapom az esélyt, de végül Magyarországot választottam. Sokat tettem azért, hogy válogatott lehessek, talán nem mindent, de sokat.

Igazán remélem, hogy eszükbe jutok majd

- idézte az szlovén Ekipa24-en nyilatkozó Suljicot a csakfoci.hu.

A magyar futballportál az Olimpija Ljubljanában 21 meccsen 4 gólnál és 11 gólpassznál tartó focistával kapcsolatban megkérdezte Szabó Gergőt. A magyar válogatott sajtófőnöke lehűtötte a kedélyeket, mondván: miként az korábban is tudott volt, Suljiccsal nem számolhat a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi. A szélső sem magyar felmenőkkel nem rendelkezik, sem a másik lehetőség nem áll fenn nála: nem élt öt évig Magyarországon.

Utóbbi feltételhez egyébként alig két hónap hibádzik: 2013. augusztus 28-án érkezett az Újpesthez, majd 2018 júliusának elején igazolt a Vidiből Ljubljanába.

Eközben a címlapon