KÜLFÖLD

Tú­lélte az au­tó­bal­ese­tet Fülöp her­ceg, de az or­vo­sok agy­vér­zé­sé­től tar­ta­nak

Ször­nyű köz­úti bal­ese­tet szen­ve­dett II. Er­zsé­bet férje, Fülöp her­ceg. A 97 éves her­ceg maga ve­zette te­rep­já­ró­ját, mikor a bal­eset tör­tént, szem­ta­núk el­me­sé­lése sze­rint va­lódi csoda, hogy élve szállt ki a fel­bo­rult au­tó­ból.
  • Szerző: Ripost

Ahogy azt a már megírta, csütörtökön balesetet szenvedett Babingleyben az A419-es úton II. Erzsébet királyné férje, Fülöp herceg.

Rémisztő a felborult Land Rover látványa
Rémisztő a felborult Land Rover látványa

A herceg épp a terepjárójával volt úton, amit maga vezetett, amikor feltehetően az erős napfény miatt nem látta megfelelően az utat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ekkor csapódott neki egy másik autónak, amiben 2 nő és egy kisbaba utazott. Szerencsére senkinek sem esett komolyabb baja a riadtságon kívül. A hercegnek a lába szorult be és a térdét fájlalta, a másik kocsi utasai pedig néhány vágással és egy csuklótöréssel megúszták a csúnya balesetet. A kisbaba szerencsére nem sérült meg, annak ellenére, hogy az autó az út menti árokba csúszott.

Bár hozzá kell tenni, hogy a herceget ki kellett szabadítani a roncsból, magától nem tudott kimászni. Az egyik szemtanú odasietett az autóroncsokhoz, hogy segítsen, a felborult terepjáróból épp a herceget akarta kiszabadítani, mikor észrevette, hogy véres lett a keze:

„Jóég, a herceg vére van a kezemen”

– szörnyülködött a 75 éves Roy Warne, aki épp feleségével tartott hazafele. 

A szemtanú hozzátette, hogy a herceg nagyon bátran viselkedett a rémisztő baleset ellenére, miután kiszabadult egyből a másik autó utasaiért kezdett aggódni.

Eközben a címlapon
A herceg maga vezette a batár terepjárót
A herceg maga vezette a batár terepjárót

Bár a királyi család orvosai úgy döntöttek az elsődleges vizsgálatok során, hogy Fülöp herceg nem szorul kórházi ellátásra, az orvosok megjegyezték, hogy a következő pár napban szoros megfigyelés alatt tartják. Egy esetleges agyvérzésnek a balesetet követően ugyanis meglehetősen nagy a veszélye ebben a korban. A tünetek között szerepelhet a fejfájás, hányás, viselkedés változás és kóma is.