BOZÓT

Val­lott az el­ítélt cég­ve­zér, ők újí­tot­ták fel a neves po­li­ti­kus házát

Be­is­merő val­lo­más­sal fel­érő in­ter­jút adott a bör­tön­bün­te­tésre ítélt cég­ve­zér. Ha­veri ala­pon ők újí­tot­ták fel a szo­ci­a­lista po­li­ti­kus házát.
  • Szerző: Ripost

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezetője korábban azt állította: Ujhelyi István szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül.

A volt vezérigazgató részletesen is beszélt erről, elmondása szerint külön kapcsolattartó intézte a képviselő házának 30-40 milliós felújítását.

Összesen 30-40 millió forintból maga a Szeviép finanszírozta Ujhelyi István házfelújítását – állítja Baranyi Sándor, aki szerint a hatalmas telken álló ingatlant kívül-belül teljesen felújították, a nyílászáróktól kezdve a fűtési rendszeren át, az energetikai hálózatig mindent kicseréltek és újjávarázsoltak  – írta a szegedma.hu. Az alább látható házról van szó, amiben egyébként már nem lakik Ujheyi István, mivel elvált a feleségétől.

A hatalmas telken álló ingatlan első részében a nagy családi ház áll, mögötte pedig egy wellnessrészleg egy különálló házban: jakuzzival, úszómedencével és kondigépekkel.

A szegedi Fidesz felszólította Ujhelyit, hogy álljon ki és valljon színt, mint ahogy az országos kormánypártok is reagáltak a furcsa felújítás botrányos hírére. Ujhelyi a Facebookon tagadta Baranyi állításait, de dokumentumokkal (például számlákkal) nem igazolta a mondandóját.

A Szegedma viszont úgy tudja, Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni, hogy milyen konstrukcióban és pontosan mennyi pénzt költöttek el a ház felújítására.