KÜLFÖLD

Le Pen be­vitt egy gyom­rost a vá­lasz­tá­sok előtt Mac­ron­nak

Alig három hét van már csak hátra az eu­ró­pai par­la­menti vá­lasz­tá­so­kig. Min­den uniós tag­ál­lam­ban fo­lya­ma­to­sak a köz­vé­le­mény-ku­ta­tá­sok, Fran­cia­or­szág­ban most pél­dául azt jel­zik, hogy Ma­rine Le Pen be­ván­dor­lás­el­le­nes pártja le­győz­heti Em­ma­nuel Mac­ron moz­gal­mát..
  • Szerző: WM

Úgy tűnik, egyre több európai országban van elege az embereknek a bevándorlást pártoló politikai erőkből. Olaszországban a Matteo Salvini vezette Északi Liga kaphatja május végén a legtöbb szavazatot az európai parlamenti választásokon.

Ugyanakkor Ausztriában, Spanyolországban, Finnországban, Hollandiában és Dániában is olyan eredményeket érnek el a tömeges migrációt ellenző erők, amilyenre eddig nem volt példa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ehhez a sorhoz csatlakozik a Marine Le Pen vezette Nemzeti Gyűlés nevű párt, amely az Ipsos közvélemény-kutató cég felmérése szerint a legtámogatottabb párt Franciaországban. Ha most vasárnap tartanák az EP-választást, akkor a Nemzeti Gyűlés 22 százalékot szerezne, míg Emmanuel Macron francia elnök pártja 21,5 százalékon végezne. Két másik közvélemény-kutató cég is Le Penéket mérte az első helyre, azon felmérések szerint még nagyobb arányban vezet a bevándorlást élesen ellenző erő.