HŰHA

El­hunyt Vágó Ist­ván: Saját gyász­hí­rére éb­redt a mű­sor­ve­zető!

Go­nosz tré­fát űztek rossz­aka­rói a kvíz­pro­fesszor­ral! A Fa­ce­book ha­lott­nak nyil­vá­ní­totta! Mégis ki tesz ilyet?
  • Szerző: P.D.

Az egykori tévés Facebook-oldala fekete kerettel nyílt meg péntek reggel. Vágó István biztos benne, hogy ellenségei űzték vele rossz tréfát.

Óriási meglepetés érte a kvízprofesszort, amikor megpróbált belépni a Facebookra. Profilja minden értesítés nélkül Vágó István emlékoldallá változott. Normális esetben csak a profil birtokosának halála után változhat emlékoldallá egy profil, ezt a közösségi oldalnál kérvényezni kell.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Mészáros Annarózsa

"Micsoda hülyeség ez az em­lékoldal? Élek és virágzom!" – cáfolta a saját halálhírét Vágó egy másik, ideiglenes profilról bejelentkezve, ahol mindenkit arra kért, jelezze a Facebook-alapító Zuckerbergék felé, hogy él és virul, ezért minél hamarabb állítsák vissza az eredeti oldalát.

"Morbid dolog ez az egész. Alighanem a barátaim segítségével újjászülettem, szerencsére már visszaállt minden a régi kerékvágásba, ismét én kezelem a saját oldalamat" – kezdte Vágó István a Borsnak.

"Nekem nincs annyi időm, hogy a végére járjak, de egy oknyomozó újságírónak kiváló téma, hogy kiderítse: mi alapján nyilvánít halottnak bárkit is a Facebook? Mert nem feltörték az oldalamat, hanem valószínű az ellentáboromból egyszerre tö­megesen jelezték halálhíremet az üzemeltetőknek" – morfondíro­zott a kvízprofesszor, aki sejti, kik állhatnak a rosszindulatú támadás hátterében.