INSIDER

Vádat emeltek a Dózsa György úti gázoló ellen

A 2017-es bal­eset­ben két ember halt meg.

Benyújtotta az illetékes kerületi ügyészség a vádiratot a bíróságra a Dózsa György úti gázolás ügyében. A vádirat szerint a 41 éves M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 helyett 135-tel, vagy még annál is gyorsabban ment, és nekiütközött egy másik autónak, ami ezért a buszmegállóba csapódott.

A másik autós is felelős a balesetért, mert nem adta meg az elsőbbséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindkét férfi ellen vádat emeltek.

Mint arról a is beszámolt, 2017 májusában M.Richárd 135-140 km/h sebességgel ment a XIII. kerület, Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A másik férfi is  szabálytalanul közlekedett,  kis ívben  kanyarodott be M.Richárd elé,  nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó gépkocsiban két személy utazott a sofőrön kívül.

Fotó: Keller Mátyás

A két szabálytalanul közlekedő autós így egyszerre ért oda  a kereszteződésbe, és mindkettő felsodródott a járdára. Három gyalogost elütöttek.  A szabálytalanul kanyarodó autó ablakán kiesett az egyik utas, ő a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházban vesztette életét.  A három elütött gyalogos könnyebben sérült.

A balesetben a sofőrök is megsérültek. A gyorshajtó könnyebben, a szabálytalanul kanyarodó viszont életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset elkerülhető lett volna, ha betartják a szabályokat.

A vádiratból kiderül, hogy M.Richárd jogosítványát egy másik baleset miatt korábban már bevonták.

Eközben a címlapon