KÜLFÖLD

Üvöl­tözve, kés­sel a ke­zük­ben ug­rot­tak a mig­rán­sok az idős há­zas­pár elé...

Egy 15 éves mig­ráns két ba­rát­já­val még ja­nu­ár­ban tá­ma­dott meg egy német há­zas­párt Cott­bus­ban. A ma­gá­nak kés­sel tisz­te­le­tet kö­ve­telő be­ván­dorló a vá­ros­ve­ze­tők dön­tése sze­rint a Cott­bus­ban ma­rad­hat, nem to­lon­col­ják ki. A la­kos­ság nem érti, mi fo­lyik Né­met­or­szág­ban.
  • Szerző: WM

A cottbusi rendőrség még januárban számolt be arról az esetről, minek során három fiatal migráns egy náluk jóval idősebb német házaspárra támadt rá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A bevándorlók  azt követelték a pár 43 éves női tagjától, hogy mutasson feléjük tiszteletet, és egy bevásárlóközpont bejáratánál engedje őket előre.

Amikor a nő ennek nem tett eleget, az erőszakos migránsok a férjre támadtak, az egyik 15 éves  kést is rántott, és fenyegetőzni kezdett. A pár szerencséjére egy másik járókelő a védelmükre kelt - számol be a Welt.

Jan Glossmann a városi önkormányzat szóvivője elmondta:

A városvezetők az ifjúságvédelemmel és a szociális segítőkkel folytatott megbeszélés után úgy döntöttek, hogy a fiú és édesapja  ennek ellenére Cottbusban maradhat.

Az indoklás szerint azért döntöttek így, mert a 15 éves bevándorlónál feltűnő magatartásjavulás állapítható meg, az édesapa pedig integrációs tanfolyamra kezdett járni. Bár a fiatal viselkedése csak akkor változott, amikor kilátásba helyezték a városból való kiutasítást. 

A német emberek nem akarják elhinni, hogy ilyen megtörténhet, és hogy a város vezetői inkább az erőszakos migránsok érdekeit helyezik előtérbe. A januári eset óta egyébként rendszeresek a tömegtüntetések országszerte, amelyeken  Angela Merkel lemondását követelik.