MAMAKLUB

Utolsó ka­rá­cso­nyát ün­nepli ez a kisfiú: ször­nyű hírt kö­zölt vele or­vosa

Fel­fog­ha­tat­la­nul tra­gi­kus, ha egy kis­gye­rek szen­ved ha­lá­los be­teg­ség­ben, nem vé­let­len, hogy a fél világ felfi­gyelt erre a kisfi­úra. A gyó­gyít­ha­tat­lan gyer­mek utolsó ka­rá­cso­nyát sze­retné iga­zán em­lé­ke­ze­tessé tenni az anyu­kája, és ebben is­me­ret­len em­be­rek ezrei tá­mo­gat­ják. Könnye­kig meg­ható tör­tént kö­vet­ke­zik!

Szívbemarkoló történet kering az interneten egy halálos beteg kisfiúról, aki élete utolsó karácsonyát fogja tölteni a családjával. A tizenegy éves Reece Probert szinte egyik napról a másikra lett beteg, és az orvosok tehetetlenek az agresszív rákkal szemben. Az angol fiút mindenki az osztály bohócaként ismeri, rengeteg barát látogatja, sokan szeretik. És mindenki ledöbbent, amikor kiderült, hogy milyen súlyos betegsége van.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!
Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A család számára a rémálom hat hete kezdődött, amikor Reece hazaérkezett Írországban élő nagyszüleitől. Bicegett, és fájt az egyik keze, ezért az édesanyja gyermekorvoshoz vitte. Még meg se jöttek az eredmények, de a kisfiúnak újabb tünetei lettek: egyik napról a másikra nehezen formálta a szavakat, akadozó lett a beszéde. Az anyuka azonnal mentőt hívott, és kiderült, hogy Reece stroke-ot kapott. Ekkor végeztek rajta CT vizsgálatot, és kiderült a szörnyű igazság…

Az anya sírva fakadt, amikor az orvosok megmondták neki, hogy Reece-nek diffúz belső pontina gliomája van. Az agytörzset támadó daganat rendkívül agresszív, túlélési ideje kevesebb, mint egy év. Az onkológus a kórházi irodában elmondta neki, hogy semmit nem tudnak tenni: Reece hat hónap múlva valószínűleg el fog hunyni, ezen a daganattípuson nem segít a kemoterápia, és a sugárkezelés is csak egy kevés extra időt tud adni számára.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!
Fotó: 123RF

A kisfiú édesanyja azt szeretné, ha felejthetetlen lenne Reece utolsó karácsonya. Reece tudja, hogy rákja van, de azt nem árulták el neki, hogy mennyire súlyos a helyzet; a szülők azt szeretnék, ha az utolsó hónapjaiban boldog lenne. Ezért a rokonok indítottak egy online adománygyűjtést, hogy ezen a karácsonyon mindene meglehessen a tizenegy éves fiúnak. Az édesanya szeretné az egész házat feldíszíteni, és varázslatossá tenni az ünnepet, és lázasan készülődnek, miközben Reece megkezdte a sugárkezelést a kórházban.

A betegség évente 100-150 gyermeket érint Nagy-Britanniában, és kilencven százalékuk a diagnózis után legfeljebb 18 hónapig marad életben.