BOZÓT

Ütik egy­mást az elv­tár­sak, a szo­ci­a­lis­ták Gyur­csány­ékat szid­ják

A bal­li­be­rá­lis el­len­zéki ol­da­lon hiába han­goz­tat­ják az össze­fo­gás és az együtt­mű­kö­dés szük­sé­ges­sé­gét, va­ló­já­ban öl­döklő küz­de­lem zaj­lik a felek kö­zött az el­ső­sé­gért.
  • Szerző: RIPOST

Gyurcsány nem tud letenni arról, hogy minket kell legyőzniük – mondta egy a Magyar Nemzethez került hangfelvételen Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke. Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányának vezetője pedig Gyurcsány feleségét, Dobrev Klárát vádolja plágiummal mondván, lenyúlja a szocialisták ötleteit.

„Megint az a belső indíttatása Gyurcsány Ferencnek, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni arról a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb támogatást” – hallható Tóth Bertalan MSZP-elnöktől egy, a Magyar Nemzethez került, kiszivárgott hangfelvételen, amely a szocialisták kampányeligazítóján készült március végén.

A balliberális ellenzéki oldalon tehát hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

Az MSZP elnöke az aktivistáknak, hálózatszervezőknek a hangfelvételen kijelenti: „Tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő”.

A hangfelvétel tanúsága szerint a rendezvényen házfelújítási botrányba keveredő Ujhelyi István ugyancsak kiosztja Gyurcsányékat. Azon kesereg, „bármit csinálunk, másnap a DK követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt.”

Megkapja a magáét az LMP is, és rájuk Ujhelyi úgy tekint, mint akiktől szavazatokat rabolhatnak a szocialisták.„Van még mindig három-négy százalék körüli támogatottságuk, mert az emberek azt hiszik, hogy a tévében reggeltől estig szereplő Hadházy Ákos és Széll Bernadett még mindig az ő politikusuk.”

Eközben a címlapon

Ujhelyi szavaiból kiderül, hogy az LMP szavazótáborát a párt korábbi képviselőjével, a jelenleg párbeszédes Jávor Benedekkel szólítanák meg, „mert, hogy itt egy százezres tömegről beszélünk”. Ujhelyi szerint „Bencének… az a dolga, hogy egy eddig ránk nem szavazó választói réteget hozzon be a közös listára.”

Szóval nagy a tét, ki legyen az úr a baloldalon.