UTAZÓMAJOM

El­du­gott cso­da­he­lyek a vi­lág­ban: Kevés tu­rista, ren­ge­teg lát­ni­való!

Ha zavar a tömeg és in­kább egy nyu­god­tabb szeg­le­tét fe­dez­néd fel a vi­lág­nak, akkor ebbe a 7 or­szágba ér­de­mes el­utaz­nod.

Róma, Párizs, Barcelona és London is gyönyörű város, a baj csak az, hogy a világon nagyon sok millió ember gondolja ugyanígy. Ha inkább nyugodt körülményekre vágynál utazásod alatt, akkor érdemes olyan úti célokat keresned, amelyeket messze elkerül a tömegturizmus.

1. Liechtenstein

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Svájc és Ausztria által körbeölelt miniállam a világ hatodik legkisebb országa. A méret ne vegye el senki kedvét az utazástól, hiszen csodás hegyeket, mesebeli kastélyokat és érdekes történelmet fedezhetünk föl az országban barangolva. Liechtensteint Magyarországról vonattalis kényelmesen megközelíthetjük.

2. Tuvalu

A Maldív-szigetek túl népszerű? Egy olyan paradicsomi környezetbe utaznál, ahol a madár se jár? Akkor az Ausztrália és Hawaii között félúton fekvő Tuvalut jegyezd föl a listádra. Tuti nem fogsz csalódni ebben a gyönyörű szigetországban.

3. Belize

Maja romok, elképesztő korallzátony és trópusi esőerdők, csak, hogy pár okot említsünk, miért utazz el Közép-Amerika legkevésbé látogatott országába.

4. San Marino

Az Olaszország által körülöleltSan Marino a világ ötödik legkisebb országa. Érdekessége, hogy a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, melyet 301-ben Szent Marinus alapított. Legszebb látnivalója a 749 méter magasan fekvő főváros, az ország nevével megegyező San Marino, ahol egy bájos kastély és csodás panoráma fogad.

5. Sierra Leone

Sierra Leone nem rég az ebola járvány miatt került a hírekbe, viszont 2016 márciusa óta már teljesen biztonságos az oda utazás. A helyiek barátságosak és vendégszeretőek, az ételek ízletesek a partvonal pedig fantasztikus.

6. Moldova

A borok kedvelőinek érdemes fontolóra venni a Románia mellett található, a tömegturizmus által még felfedezetlen országot, ahol több ezer éves borkultúrával ismerkedhetsz meg. A borozáson kívül persze további programlehetőségek is vannak a csodás hegyekkel és természettel rendelkező Moldovában.

7. Bhutan

Bhutan az az ország, ahol a gazdagságot nem pénzben vagy GDP-ben mérik, hanem boldogságban. Festői hegyek, csodás buddhista templomok, színes fesztiválok várják az ide látogatókat. A Bhutanba való utazást viszont sajnos nem fogjuk olcsón megúszni, mivel az országba nem lehet egyénileg belépni, csakis a helyi utazási irodák által szervezett programokon vehetünk részt.  

Forrás: www.purewow.com/travel/least-visited-countries