KÜLFÖLD

A rep­téri dol­go­zók sem hit­ték, miért ro­hant egye­ne­sen a pi­ló­ta­fül­kébe a férfi

Egy pi­ló­tá­nak ta­nuló férfi ro­hant be a pi­ló­ta­fül­kébe, majd pró­bálta meg el­vinni a gépet, de ket­ten idő­ben ész­re­vet­ték.
  • Szerző: Ripost

Letartóztattak egy 22 éves tanuló pilótát, mert el akart kötni csütörtökön egy utasszállító gépet egy floridai reptérről.

Képünk csak illusztráció.
Képünk csak illusztráció.

Az amerikai terrorelhárítás is foglalkozik az üggyel, ugyanis nem tisztázott, hogy a férfinek mi lehetett a motivációja. A tanuló kora reggel állt meg autójával a reptéren, a motort is járva hagyta, majd átugrott a kerítésen és felszállt az American Airlines Airbus 321-es gépére. Az egyik repülőgép-technikus vette észre a férfi árnyékát, így sikerült megakadályozni a lopást. Az egyik kollégája segítségével fogták le a az önjelölt pilótát.

A rendőrök a fiatal kocsiját átkutatták, mert felmerült a gyanú, hogy robbanószer is lehet nála. A férfi egyébként Trinidadból származik és Kanadán keresztül érkezett az Egyesült Államokba. A nyomozás idejére lezárták a repülőteret, de öt órával később már zavartalanul közlekedhettek a repülők - írja a Fox News.