INSIDER

Tönk­re­tet­ték a Pestre lá­to­gató tu­ris­ták nya­ra­lá­sát

Át­veri a tu­ris­tá­kat a Big Bus Bu­da­pest - ez derül ki a Tri­pad­vi­sor nevű uta­zási hon­la­pon köz­zé­tett vé­le­mé­nyek­ből is. A por­tá­lon kül­földi uta­sok szá­zai pa­nasz­kod­nak a cégre. A ha­zánk ne­ve­ze­tes­sé­ge­ire kí­ván­csi ven­dé­gek sú­lyos kri­ti­ká­kat fo­gal­maz­nak meg. Azt mond­ják, a cég szé­gyent hoz Ma­gyar­or­szágra.
  • Szerző: Ripost

Durva kritikákkal illetik a magyar fővárosra kíváncsi világjárók a Big Bus Budapestet a világ egyik legnagyobb turisztikai portálján, a Tripadvisoron. Mint ismeretes, az elmúlt napokban pénzügyi manőverek, műszaki hiányosságok, könyvelési ügyeskedések sora derült ki a pesti utcát uraló multiról, amely a hatalmas bevétel ellenére már másfél milliárdos veszteséget mutatott ki. Még a pénzmosás gyanúja is felmerült.

Ráadásul turisták százai szidják a budapesti Big Bust a világ leghíresebb utazási oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

" Ez minden idők legrosszabb túrabusza!" - írja például az egyik.               " Tönkretették a vakációmat!" - mondja a másik.

„A valaha volt legrosszabb buszos túra” – írja egy amerikai, „Szélhámosság!” – figyelmeztet egy kolumbiai, de olyan turista is akad, aki kerek perec kijelenti: „Nagyon csalódott vagyok, tönkretették a vakációmat!”

Egy spanyol utas pedig egyenesen a budapesti tömegközlekedést ajánlotta a Big Bus Budapest helyett, mondván: olcsóbb és praktikusabb.

A komoly összegeket fizető utasok panaszlistája tengernyi: sokan írták felháborodva, hogy a menetrend nem sokat ér, volt, akinek a meghirdetett 15 percenkénti indulás helyett 115 percet kellett várnia. Többen azt kifogásolták, hogy a csábító útvonal miatt aznap vásárolt jegyükkel szinte semmire sem mentek, mert csak a buszon derült ki, hogy nemzeti ünnep vagy sportesemény miatt több utat is lezártak, ezért a Big Bus Budapest csak rövidített útvonalon járt.

Eközben a címlapon

Számos bejegyzés kifogásolta, hogy az utazás során fülhallgatón keresztül biztosított többnyelvű turistatájékoztató csapnivaló, hasznos tudnivalók helyett főleg zenét sugároz, így a külföldiek gyakran azt sem tudják, hol járnak, mire érdemes figyelniük. Többek közt pedig szingapúri turista is azt kifogásolta, hogy a városnéző busz vezetője nem beszélt angolul, így semmilyen észrevételre sem tudott reagálni.