OLDALVONAL

El­ké­pesztő, a 15 éves ma­gyar szu­per­te­het­sé­gen ámul a világ

Ilyen fi­a­ta­lon is képes volt arra, hogy le­győzze Hosszú Ka­tin­kát és Kapás Bog­lár­kát. Lehet, hogy ez is kevés lesz ahhoz, hogy a bu­da­pesti vb-n is meg­mu­tassa magát ebben a szám­ban.
  • Szerző: HBK

A felnőttek között is berobbant Késely Ajna, a 15 éves magyar úszólány óriási egyéni csúccsal (4:06.64) nyert 400 méter gyorson a debreceni országos bajnokság második napján. A fiatal tehetség Hosszú Katinkát és Kapás Boglárkát is legyőzte.

Ajna 15 évesen nyerte első felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét
Ajna 15 évesen nyerte első felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét
Fotó: MTI

Természetesen ez hatalmas bravúr volt, hiszen a négyszeres junior Európa-bajnok egy olimpia bronzérmest, és egy háromszoros olimpiai bajnokot tudott maga mögé utasítani. Kapás és Hosszú azonban jobb idővel rendelkezik nála, így csak akkor indulhat ebben a számban a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon, ha egyikük nem nevez a 400 gyorsra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Valamiért nagyon izgultam a szám előtt, kétszázig még félelem is volt bennem, mert nem tudtam, miként fogom bírni a második felét. Aztán közben megnyugodtam, és ez lett belőle. Debrecen nekem szerencsét hoz, annak idején itt álltam fel először bajnoki dobogóra felnőtt bajnokságon, most meg itt van ez az aranyérem, ez annyira hihetetlen!” – nyilatkozta Ajna boldogan a finálé után.