TÜZELŐÁLLÁS

Ka­tinka végre nem csa­tá­zik az el­nök­kel

Érmek he­lyett fon­to­sabb a vi­lág­baj­nok­ság si­kere a szö­vet­ség el­nö­ké­nek, aki Hosszú Ka­tin­ká­ról is me­sélt.
  • Szerző: HBK

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Bienerth Gusztáv interjút adott a -nak, amely során beszélt a Hosszú Katinkáhozfűződő kapcsolatáról, és arról, miért nem a frissen felépített Duna Arénában akarták megrendezni az áprilisi országos bajnokságot.

Bienerth Gusztáv nyugodt időszakról beszél (Fotó: MTI Fotó)
Bienerth Gusztáv nyugodt időszakról beszél (Fotó: MTI Fotó)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Felépült a Duna Aréna, mégis Debrecenbe vitték az országos bajnokságot. Szakmai szempontból nem lett volna indokoltabb, ha az úszók a vébé helyszínével versenykörülmények között ismerkedhetnek? – A szövetségnek az a koncepciója, hogy az országos bajnokságnak felváltva Budapesten és vidéken kell lennie, már most is fantasztikus vidéki úszócentrumok vannak, ezek közül az egyik Debrecenben van. A Duna Aréna tesztüzemben működik, a megközelítés még nincs megoldva, mi pedig azt szerettük volna, ha minél több ember látja az ob versenyeit.

- Mikor lesz teljesen kész a Duna Aréna? – Házon belül már minden készen van, használatba van véve a létesítmény, de versenyek megrendezésére még nem alkalmas a környezeti építkezések miatt. A Budapest Bajnokság (Open) lesz az Aréna nyitóeseménye június elején.

- A korábbi vezetőség olyan konfliktusba keveredett Hosszú Katinkával, amit Gyárfás Tamás nem tudott megoldani. Önnek milyen a kapcsolata Katinkával? – Nem beszélünk napi szinten, de kiváló a kapcsolatom a tavalyi év legjobb úszónőjével. Ő a legnagyobb példakép a magyar úszósportban, de másokkal is jóban vagyok, ez így van rendjén.

- Elindultak már azok a változások a magyar úszósportban, amiket látni szeretett volna?  – Három hónap után még korai lenne értékelni, nagyon keményen dolgozunk. A legfontosabb az, hogy előbb-utóbb az úszóké lesz a főszerep, és nem a szövetség belső ügyei fogják majd érdekelni az embereket. - Mit vár a júliusi budapesti világbajnokságtól? – Akkor lennék elégedett, ha mindenki megúszná az egyéni legjobbját, és mindenki teljesítené a kitűzött célját. Szeretném, ha jó hírét vinnénk Magyarországnak, Budapestnek, a Duna Arénának és a magyar úszósportnak. Érmekben nem gondolkozok.