KÜLFÖLD

Mu­zul­mán ün­nep­na­pot ve­zet­het­nek be Né­met­or­szág­ban

Tho­mas de Ma­i­zi­ére német bel­ügy­mi­nisz­ter azt ál­lítja, hogy ér­de­mes meg­fon­tolni egy mu­zul­mán ün­nep­nap be­ve­ze­té­sét Né­met­or­szág­ban.
  • Szerző: WM

A belügyi tárcavezető egy Wolfenbüttelben tartott rendezvényen elmondta, még arról is hajlandó beszélni, hogy a jövőben bevezessünk Németországban egy muzulmán ünnepnapot. Maiziére hozzátette: a németek ünnepnapjait a keresztény vallás alakította ki, és ennek alapvetően így is kell maradnia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ahol sok keresztény él, ott megünneplik a szentestét. Miért ne tárgyalhatnánk arról, hogy a Németországban élő sok muzulmán hívő számára az ő vallásuk szerinti ünnepnapot vezessünk be

– tette fel a költői kérdést a miniszter. Thomas de Maiziére azt is elmondta, hogy bár Németországban csökkenőben van a keresztények száma, még így is egy nagy többséget alkotnak - írja a regionalwolsburg.de. A minden napokhoz hozzátartozik a kereszténység. Ha elmegyünk egy faluba, akkor nem a McDonald’s az, amit először észreveszünk, hanem a templom.

A keresztény hit annak ellenére is befolyással van az életünkre, hogy sokan már el sem tudják magyarázni a gyermekeiknek, hogy mit jelent pontosan a bűnbánat és az imádság vallási tartalma.