LEHÚZÁS

Un­do­rító mód­szer­rel ra­bolta ki az idő­sott­hon la­kóit a saját gon­do­zó­juk

Több mint 70 mil­lió fo­rint­tal vágta meg az idő­sott­hon la­kóit az a ve­zető po­zí­ci­ó­ban lévő férfi, aki a gya­nút­lan ál­do­za­tok bank­szám­la­ke­ze­lé­sére hi­vat­kozva csalta ki a net­ban­kos ada­ta­i­kat, és utalta át a szám­lá­juk tar­tal­mát a sa­ját­jára.
címkék:
  • Szerző: T.D.

A Monori Járási Ügyészség két férfi ellen emelt vádat sikkasztás gyanújával, akik összesen 73 millió forintot csaltak ki a gyömrői idős otthon lakóitól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az egyik férfi az intézetben vezető pozícióban dolgozott, a másik egy ügyvéd, aki hamis okiratokkal segédkezett egy lakáseladásnál.

Az intézet dolgozója azokat az idős embereket szemelte ki magának, akikről tudta, hogy sok pénzük van, és rendszeresen kapnak magasabb nyugdíjat.

A károsultak bizalmába férkőzött, és arra hivatkozva, hogy szívesen kezeli a bankszámlájukat, teljes körű meghatalmazást kapott az ellátottak számlavezetése felett. 

2008 óta folyamatosan utalgatta a saját számlájára az összegeket.

Az otthon egyik lakóját rávette arra, hogy adja el a lakását, aminek vételárát persze ő maga zsebelte be. Ugyanennek a férfinak egy másik, értékesebb lakását is kinézte magának, ám azt az idős úr nem akarta eladni, ezért a bűnügy másik vádlottjának, az ügyvédnek a segítségét kérte. Ő hamis okiratokat gyártott, így a lakáseladás sikerrel járt, a bácsinak összesen 30 millió forint kárt okozva.

Az ügyészség csalással és sikkasztással vádolja az egyelőre még szabadlábon védekező két férfit.

címkék: