KÜLFÖLD

Un­do­rító, ahogy a men­tő­sök a be­teg­gel vi­sel­ked­tek - mi­at­tuk halt meg az ukrán férfi

Hiába hív­ták őket, nem se­gí­tet­tek a hal­dokló ukrán férfi­nek. Ki­de­rült, hogy a men­tők nem vol­tak be­szá­mít­ható ál­la­pot­ban.
  • Szerző: Ripost

A rendőrök letartóztatták a mentőszolgálat munkatársait, mert nem segítettek egy haldoklónak az ukrajnai Odesszában – írja a Kárpátinfo.

Január 16-án jelentették a rendőrségen, hogy Odesszában a vasútállomás környékén egy félig meztelen férfi sétál, aki láthatóan beszédzavarokkal küzd és valószínűleg rosszul van. A járőrök riasztották a mentőket. Egy kis idő múlva kiérkeztek a mentősök, akik a vasútállomás buszmegállójánál álltak meg. Addigraa beteg állapota súlyosbodott, ezért a rendőrök szívmasszázzsal, mesterséges lélegeztetéssel próbálkoztak, míg az orvosok ki sem szálltak a kocsiból.

EZT OLVASTAD MÁR?

A rendőrök ismét az orvosokhoz fordultak, akik már csak a férfi halálát tudták megállapítani. A járőrök észrevették, hogy az orvosok részegek, emellett nyomdafestéket nem tűrő szavakat használtak.

Az orvost és segédjét a járőrök a rendőrségre vitték, ahol alkoholvizsgálatot végeztek, és kiderült, hogy valóban részegek. Csupán a mentőautó sofőrje volt józan. Az esetet jegyzőkönyvezték. Az ügyben még tart a vizsgálat.