RIPOSTER

Újra tá­mad­hat a mig­rán­sára­dat

Ismét Ma­gyar­or­szág felé for­dul­hat­nak azok a be­ván­dor­lók, akik most az Eszék kö­ze­lé­ben lévő cse­pé­nyi, egy­kori el­me­gyógy­in­té­zet­ből át­ala­kí­tott me­ne­kült­tá­bor­ban van­nak.

A migránsok egy részét a horvátok kérésére még szerda éjszaka Zombor felé, a vajdasági Bácsbezdán és a horvátországi Kiskőszeg (Batina) közötti határátkelőre irányították a szerbek.

Fotó: Markovics Gábor
EZT OLVASTAD MÁR?

A migránsokat innen az Eszék melletti Csepénybe (Cepinj) viszik, ahol egy elmegyógyintézetet alakítottak át a fogadásukra, és a helyi sajtó szerint sátrakat is felállítottak az udvaron. A menekültek gyalog kelnek át a hídon Bezdánból Kiskőszegre, majd onnan buszokkal szállítják tovább őket. Csütörtökön 600 menekültet várnak Csepénybe.

Az M1-nek Zágrábból nyilatkozó  tudósító azonban azt mondta, hogy mivel Eszék nagyon közel esik a magyar határhoz, így elképzelhető, hogy egy kis pihenés után ismét hazánk felé fordulnak a migránsok.

Ha ismét Magyarországon akarnak átkelni, akkor sietniük kell, mert Orbán Viktor ma bejelentette, hogy a horvát határ egyes szakaszain is kerítést épít a kormány.