RIPOSTER

Újra rá­száll­tak a Csíki Sörre

Mi­u­tán az Igazi Csíki Sör ide­ig­le­ne­sen Igazi Til­tott Sör névre vál­tott, va­laki meg­pró­bált hasz­not húzni ebből, és a til­tott­sor.hu do­main be­jegy­zé­sét kérte.

A közösségi médiát gyorsan körbejárta a marosvásárhelyi bíróság döntése, mely szerint jogerősen betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A cég hamar egy remek marketingfogással Tiltott Igazi Sör címkével látta el termékét, amely kezdeményezés újabb hetekig a hírek fókuszában tartotta a terméket és segítette az értékesítést. Ám újabb botrány tört ki február végén.

Hosszú napokig a tiltottsor.hu bejegyzés alatt volt, ami azt jelentette, hogy valaki igénylést nyújtott be rá és ezek nem mi voltunk

– mondta a -nak Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra többségi tulajdonosa, aki szerint új módszerrel akarták ellehetetleníteni a céget.

Szerencsére a domaineket kiosztó Internet Szolgáltatók Tanácsa elutasította a kérelmet, így újra szabaddá vált a tiltottsor.hu. Egyelőre mi nem tervezzük lefoglalni, ugyanis a legfrissebb jogerős döntés szerint használhatjuk a csikisor.hu domaint és oldalt, amit korábban ugyancsak el akart tőlünk venni a Heineken

– tájékoztatta a -ot a tulajdonos.

A webáruházunk szerdán nyílt meg, de olyan sokan kattintottak rá, hogy lefagyott az oldal, elérte a maximális látogatói korlátot. Ez is azt mutatja, hogy rengetegen állanak mögöttünk határon innen és túl, kitartanak a hagyományos módszerrel készült székely sör mellett

– mondta Lénárd.

Az új címke
Az új címke
Ahogy a is beszámolt róla az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a sör gyártója eltulajdonította szellemi tulajdonát. Az elsőfokú ítéletben a törvényszék megállapította, hogy a csíkszentsimoni sörgyártó tisztességtelen, megtévesztő eszközt használt az üzleti versenyben. Elrendelte, hogy a gyártó az ítélet jogerőre emelkedését követő 30 napon belül vonja vissza Igazi Csíki Sör néven árult termékét a piacról, és a visszavont terméket semmisítse meg. Azt is megtiltotta a Lixid Project Kft.-nek, hogy a www.csikisor.com és a www.csikisor.ro domainneveket használja.