RIPOSTER

Újra meg­nyílt a rösz­kei ha­tár­át­kelő - Videó

Szep­tem­ber 20-án dél­előtt újra meg­nyi­tot­ták a ha­tár­át­ke­lőt Rösz­kén, így azt ismét a nap 24 órá­já­ban igénybe ve­heti a nem­zet­közi sze­mély- és te­her­for­ga­lom.
címkék:
  • Szerző: Doris

Kezd helyreállni a rend a magyar-szerb határnál. A vasárnap délelőtti órákban, öt nappal a lezárás után, Pintér Sándor belügyminiszter - szerb kollégája, Nebojsa Stefanovic társaságában - újra megnyitotta a röszkei határátkelőt. 

Mint ahogy arról a is beszámolt, néhány nappal korábban kaotikus helyzet alakult ki a Magyarországot és Szerbiát elválasztó kerítésnél. A menekültek hirtelen tüntetni kezdtek, a rendőrök pedig vízágyúval, gránátokkal próbálták jobb belátásra téríteni az őket kövekkel és palackokkal dobáló migránsokat.

Az elmúlt napok napok eseményei után úgy látszik, végre csillapodnak a kedélyek. A határátkelő megnyitásáról készült videót a rendőrség tette közzé hivatalos honlapján.

Mindeközben Ausztria felé kezd kaotikussá válni a helyzet, a nyugati határon ugyanis elképesztő tömeg torlódott fel. Az emberek egyre türelmetlenebbek, alakul a káosz.

címkék: