HŰHA

Újra együtt Boros és Boch­kor? Szí­ve­sen új­ra­kez­dené a mű­sor­ve­zető

A két rá­diós éve­kig nem be­szélt egy­más­sal, de nem­ré­gi­ben meg­tört a jég, és las­san már semmi sem áll a közös munka út­jába.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Szabolcs László

Végleg elásták a csatabárdot, a 71 éves Boros Lajos szívesen dolgozna együtt újra volt kollégájával, az 54 éves Bochkor Gáborral. A két legendás rádiós másfél évtizeden keresztül meghatározta a hazai médiát, de a közös munka után összevesztek. Sokáig szóba sem álltak egymással, tavaly óta viszont újra beszélnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pár hete megszűnt a Music FM, így Bochkor gyakorlatilag munkanélkülivé vált. Azóta több rádió is megkereste, de Bochkor konkrét ajánlatokról nem akart beszélni. A közösségi oldalakon az Önindító megszűnésével párhuzamosan merült fel az ötlet, hogy jó volna, ha a két legendás rádiós újra összeállna egy műsorban. A Blikk felkereste az ötlettel a betegségéből lábadozó rádiós műsorvezetőt, Boros Lajost, aki pozitívan állt a dologhoz: ha megkeresnék egy ilyen ötlettel, nem mondana nemet.

Szívesen dolgoznék Bocsival újra együtt, nem mondanék nemet egy ilyen megkeresésre

– kezdte nevetve Boros.

"Nyilván egy ilyen munka függ az egészségi állapotomtól is, holnap például egy terheléses vizsgálatra készülök, meg persze, sok múlik Bochkoron is. Megmaradt bennem a lelkesedés, egyébként Voga barátommal csinálunk is egy közös internetes rádióműsort, így azt se mondhatom, hogy kijöttem volna a gyakorlatból. Ha az emberek követelnék, hogy újra összeálljunk, nem én lennék a dolog akadálya" – fogalmazott a műsorvezető.

A két rádiós 1995-ben kezdte a közös munkát a Danubius Rádióban. Cappuccino című műsoruk új műfajt honosított meg a hazai rádiózásban. 1999-ben átmentek a Sláger Rádióba, ahol tíz évig dolgoztak együtt. Az adó 2009-es megszűnése után a Bumeráng is leállt.

Tárgyalások után végül a Neo FM-hez szerződtek, de nem sokkal később ez is megszűnt, így 18 év után abbahagyták a közös műsorvezetést. A két legenda ezután hosszabb ideig nem is kereste egymást, az elmúlt időszakban viszont újra beszélni kezdtek. Bochkor többször üzent és kereste egykori társát, amikor megtudta, hogy betegséggel küzd, illetve Boros is érdeklődött barátja hogyléte felől, például a szakítása után. A Blikk az üggyel kapcsolatban kereste Bochkor Gábort is, ám egyelőre nem kaptak választ.

Eközben a címlapon