FAZÉK

Újítsd meg a le­csót! Ezzel a három öt­let­tel soha nem fogod meg­unni

Hi­he­tet­len finom és min­den évben slá­ger a lecsó, de sokan még min­dig csak a ha­gyo­má­nyos ma­gya­ros vál­to­zatra es­küsz­nek, pedig szám­ta­lan va­ri­á­ció lé­te­zik, amit ér­de­mes lenne ki­pró­bálni.
címkék:

A nyár egyik kedvenc étele a lecsó. Idén se hagyd ki! Nagyon ízletes recepteket válogattunk össze, akár mindet elkészítheted.

 1. Padlizsános lecsó tükörtojással

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 8 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • só, bors, olívaolaj
  • 2 tojás

Így készítsd el:

1. A padlizsánokatvágd apró darabokra. A paradicsomot és a paprikát is nagyjából azonos méretűre. Aprítsd fel a hagymákat is.

2. Olívaolajon párold meg a hagymát, és tedd bele a zöldségeket. Adj hozzá borsot és sót. Fedő alatt hagyd párolódni nagyjából 20 percen keresztül.

3. Készíts a tetejére tükörtojást.

Eközben a címlapon

2. Magyaros rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 8 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • só, bors, olívaolaj
  • rizs
  • házikolbász

Így készítsd el:

1. A kolbászt öblítsd le hideg vízzel, és húzd le a héját, majd vágd fel karikákra. A hagymát aprítsd fel. A zöldpaprikát csumázd ki és vágd karikára. A paradicsomotmártsd bele forró vízbe, és húzd le a héját, majd vágd cikkekre.

2. A hagymát olajon fonnyaszd üvegesre, add hozzá a kolbászt, és pirítsd 1-2 percen keresztül. Tedd bele a paprikát, paradicsomot, sózd borsózd.

3. Keverd bele a rizst, és annyi vízzel öntsd fel, hogy éppen ellepje. Lefedve 20 percen keresztül főzd, amíg a rizs megpuhul.

3. Padlizsános-cukkinis rakott lecsó

Fotó: Markovics Gábor

Hozzávalók:

  • 2 db zöld cukkini
  • 2 db sárga cukkini
  • 2 db kisebb padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db sárgarépa (reszelve)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű és bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • oliva olaj

Így készítsd el:

1. A paprikákat a gázrózsa lángjában szenesítsd el, megfeketedett héjukat hántsd le.

2. A finomra vágott hagymát pirítsd le olajon, add hozzá a reszelt répát, a felkockázott sültpaprikát, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd és jó 15 percig dinszteld együtt. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a raguhoz a paradicsomszószt, forrald fel újra és turmixold össze.

3. A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot karikázd fel, enyhén sózd be, hagyd állni.

4. Az alapot öntsd sütőedénybe, helyezd sorban a karikára vágott zöldségeket. A végén csorgass rá egy kevés fokhagymás olajat, takard be alufóliával és mehet a sütő! Jó 40 perc után vedd le a fóliát, és ha még szükséges, piríts rá a rakott lecsódra!

Jó étvágyat!

címkék: