NÍNÓ

Hi­he­tet­len, mit tett a férfi két hú­gá­val a budai plá­zá­ban - Le­vi­de­óz­ták

A hár­mas egy köny­ves­bolt­ban bu­kott le, ami­kor csak­nem 200 ezer fo­rint ér­ték­ben lop­tak köny­ve­ket és egyéb ter­mé­ke­ket.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

A 39 éves nagykátai K. Ernő két húgával hétfő dél körül egy újbudai bevásárlóközpont könyvesboltjából háromszor, több mint 189 ezer forint értékben loptak el könyveket, diafilmeket és foglalkoztató füzeteket. Összesen 73 tételt vittek el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi megfigyelte az eladók és a biztonsági őr mozgását, majd bement a boltba, több pultról könyveket vett le, majd azokat egymásra pakolta, és egy asztalon hagyta. Az összekészített könyveket ezután az egyik húga felvette, majd azokat a nála lévő speciálisan bélelt táskába pakolta. A nő ezt követően elhagyta a bevásárlóközpontot, a lopott könyveket bepakolta egy autóba, majd ismét visszament az üzletbe. Az elkövetők ezután még két alkalommal loptak az üzletből, a könyveket K. Ernő készítette össze, majd azokat először a 21 éves húga, később a 26 éves húga pakolta el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály zseblopási nyomozói felfigyeltek az elkövetőkre, és a helyszínen tetten érték őket. A nyomozók K. Ernőt az üzlet előtt, két pándi társát pedig a bevásárlóközpont előtt fogták el. A rendőrök az elkövetők autójában hiánytalanul megtalálták az ellopott könyveket, termékeket, így az okozott kár teljes mértékben megtérült.

A nyomozók a két nőt és a férfit előállították a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vételük mellett – lopás miatt hallgatták ki őket. A rendőrség lezárta a nyomozást és bíróság elé állítást kért az ügyészségtől - írja a police.hu.