HŰHA

Újabb sokk, nem várt lé­pésre szánta el magát Pécsi Il­dikó uno­kája

Min­dent meg­tesz azért, hogy ne te­gyék ki a szí­nésznő há­zá­ból. Egy kö­zeli barát attól tart, ez a ke­se­rű­ség már túl sok lesz Pé­csi­ék­nek.
  • Szerző: Ripost
Fotó: MTI

Tovább mérgesedik a viszony Pécsi Ildikó és unokája között!A korábban a Kossuth-díjas színésznő fővárosi ingatlanában lakó, majd onnan rendőri jelenlét mellett kilakoltatott fiatalember birtokvédelmet kért, azaz mindent megtesz azért, hogy ne tehesse ki őt a lakásból a nagymamája. Abból a lakásból, amelyben a dokumentumok szerint jogtalanul tartózkodik, ugyanis feltörhette a hivatalosan lecserélt zárat."Egyszerűen elképesztő, amit az a gyerek művel. Annyira fontos lenne neki a pénz, hogy a törvénnyel, az idős nagymamájával is szembeszáll? Jól tudja, hogy a nagyapja, Szűcs Lajos nagyon beteg, az életéért küzd, ha egy csepp jó érzés lenne benne, most inkább támogatnáőket lelkileg, hiszen Ildikó sincsen jól. Szeretettel sokkal többet elért volna, ehelyett ragaszkodik ahhoz, amiért nem dolgozott meg soha" – árulta el a Blikknek egy, a színésznőhöz közel álló barát, aki attól tart, ez a keserűség már túl sok lesz Pécsiéknek.

Pécsi jogi képviselője, dr. Magyar György megerősítette, az unoka valóban birtokvédelmet kért a kerületi jegyzőtől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A polgári törvénykönyv szerint egy ingatlan tulajdonosa és a birtokosa nem feltétlenül ugyanaz a személy. Birtokvédelmet a területileg illetékes jegyzőtől lehet kérnie annak, aki jogszerűen birtokolja az ingatlant, például érvényes bérleti szerződéssel rendelkezik. Aki viszont nem tudja törvényes indokkal bizonyítani, hogy miért tartózkodik a lakásban, azt nem illeti meg a birtokvédelem – amely garantálná, hogy onnan nem kell kiköltöznie. Olyan indok nem jogosít fel senkit erre a hatósági védelemre, hogy például születésétől fogva az ingatlanban él.