NÍNÓ

Újabb rész­le­tek a fel­té­te­le­zett kör­úti rob­ban­tó­ról: csel­lel fog­ták el a rend­őrök

El­vált szü­lők fia a fel­té­te­le­zett Teréz kör­úti rob­bantó. A szőke hajú férfit csel­lel fog­ták el a rend­őrök.
  • Szerző: CsR

A fiatal férfi szőke hajú, és nagyon hasonlít a felvételeken látható merénylőre, 30 év körül lehet. Mint kiderült, a feltételezett tettes elvált szülők gyereke, édesapja egy Zala megyei településen volt független polgármester, édesanyja pedig Budapesten él.

Ezért is ismerhette jól a fővárost az alapvetően vidéki fiú, akit Keszthelyen fogott el a TEK. A fiúnak az apját és az anyját is kihallgatták, és őt is rendőrök vallatják, ám úgy tudjuk, eddig nem volt együttműködő a hatóságokkal.

A Blikk azt írja a TV2 információira hivatkozva, hogy a tettes édesanyját egy sérült fényszóró miatt állították meg a rendőrök, mint a Ripost elsőként megírta, meg is szondáztatták, így nyertek tőle DNS-mintát, amit összehasonlítottak a helyszínen hagyott táskán található DNS-mintákkal, az eredmény csaknem teljes egyezést mutatott.

A rendőrök nem bejelentés alapján kapták el a férfit, aki - az Origo szerint - külföldről szerezhette be a robbantáshoz használt eszköz alkatrészeit. A fiúról eddig annyit lehet tudni, hogy magas, szőke, 30 év körüli, ismert ember fia, és - lapértesülések szerint - nincs pszichiátriai betegsége. Egyelőre nem működik együtt a rendőrökkel, otthonában házkutatást tartottak, újabb bizonyítékokat kerestek a rendőrök.