KÜLFÖLD

Újabb hírek a le­zu­hant etióp gép­ről, ilyen nem­ze­ti­ségű em­be­rek hal­tak meg

A re­pü­lő­gép-ka­taszt­ró­fát senki sem élte túl va­sár­nap az af­ri­kai or­szág­ban.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Europress - AFP/HO/TWITTER ACCOUNT OF ETHIOPIAN AIRLINES
Fotó: Europress - AFP/HO/TWITTER ACCOUNT OF ETHIOPIAN AIRLINES
Fotó: AFP

Az ET302-es járat vasárnap reggel szállt fel Etiópiában és Nairobiba tartott volna, de hat perccel indulás után lezuhant. A katasztrófát senki sem élte túl a gépen utazók közül. Mostanra már az is kiderül, hogy 33 nemzetiség képviselői ültek a gépen, amelyen 149 utas és 8 fő személyzet volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az eddigi közlések szerint az áldozatok között 32 kenyai, 18 kanadai, 9 etióp, 8 olasz, 8 kínai, 8 amerikai, 7 brit, 7 francia, 6 egyiptomi, 5 holland, 4 indiai, 4 szlovák, 3 osztrák, 3 svéd, 3 orosz, 2 izraeli, 2 marokkói, 2 lengyel, 2 spanyol, valamint 1-1 belga, dzsibuti, indonéz, ír, mozambiki, nepáli, nigériai, norvég, ruandai, szaúd-arábiai, szerb, szlovén, szomáliai, szudáni, togói, ugandai és jemeni állampolgár van.

A becsapódás Bishoftu közelében, 60 kilométerre a fővárostól történt. A szemtanúk szerint a helyszínre csak két óra múlva érkeztek meg a mentőcsapatok. A helyi Bekele Gutema úgy nyilatkozott:

A robbanás és a tűz akkora volt, hogy nem tudtunk a közelébe férkőzni. Minden leégett.

A légitársaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lezuhant gép pilótája vissza akart térni a reptérre, mert problémák merültek fel és erre az engedélyt meg is kapta - írja a Daily Mail.