NÍNÓ

Újabb fu­tó­nőt tá­mad­tak meg, meg­szó­lal­nak a szem­ta­núk

A hő­ség­ben töb­ben is kint sö­röz­tek, talán ezen mú­lott, hogy nem is­mét­lő­dött meg a so­rok­sári futó nő öt évvel ez­előtti tra­gé­di­ája Gár­dony­ban! Múlt szom­ba­ton egy 26 éves lányra tá­madt rá egy kö­zép­korú férfi, és ha nem hall­ják meg a se­gély­ki­ál­tá­sait, meg­erő­sza­kol­hatta, akár meg is öl­hette volna. A Ri­post­nak szem­ta­núk me­sél­ték el, mi tör­tént.

Segítség! Kérem, segítsenek! – Bakai Gabriella fülében még visszhangoznak a kétségbeesett szombat esti kiáltások. Úgy fél tíz felé járhatott az idő, amikor meghallották, hogy az úton egy nő sikoltozik.

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A szomszédban is kint ült két fiatal, ők és az egyikük felesége, Márta rohant ki az utcára elsőként”

– meséli a -nak Gabriella. Egy lányt találtak az úttesten sokkos állapotban, sírt, zihált. Kimentem én is, hallottam, ahogy mesélte a lány zokogva, mi történt vele.”

Fotó: Keller Mátyás

A megtámadott lány családjának Gárdonyban van nyaralója. Mivel nagyon meleg volt, este, amikor kicsit lehűlt a levegő futni indulta város irányából a rönkvár felé. Menet közben egy biciklis férfi megelőzte őt, de ennek nem tulajdonított jelentőséget. Amikor elért az Agárd vége táblához, kivette a füléből a fülhallgatót, és sétálva indult visszafelé. Hallotta, hogy követi valaki, de nem gondolta, hogy bántani akarják. Felismerte támadójában azt a biciklist, aki korábban megelőzte.

Fotó: Keller Mátyás

A férfi mögé lépett, befogta a száját, a földre rántotta és erőszakoskodni kezdett vele. A lány védekezett, megpróbálta ellökni magától, dulakodtak. Éppen egy autó ment arrafelé, a támadó fölnézett, a lány pedig a pillanatot kihasználva kibújt a karjaiból, kirohant az útra, hogy segítséget kérjen. Az autós azonban padlógázzal elhajtott. Talán azt gondolta, családi perpatvar szemtanúja. A lány ekkor kezdett sikoltozni, segítségért kiabálni...

Ne hidd, hogy itt vége a történetnek! Szeretnéd tudni, hogy a másik szemtanú miket mesélt a -nak? Akkor keresd a csütörtöki napilapot az újságárusoknál!

Eközben a címlapon