INSIDER

Újabb for­du­lat? Így él most a bör­tön­ben a bőnyi rend­őr­gyil­kos­ság­gal vá­dolt férfi

A rend­őr­gyil­kos­ság­gal vá­dolt férfi ügy­védje sze­rint több el­lent­mon­dást is tar­tal­maz­nak a szak­ér­tői vé­le­mé­nyek.
  • Szerző: Ripost

A Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten egyértelműsítette: a szakértők kizárják a lehetőségét annak, hogy baráti tűz azaz egy kollégája lövése végzett a bőnyi házkutatáson tavaly október 26-án Pálvölgyi Péter nyomozóval.

Fotó: Sulyok László

Ugyanakkor a védelem több kifogásolható megállapításra is reagált. Dr. Takács Zoltán ügyvéd közölte: azt védence is elismeri, hogy három lövést le­adott, ám a fegyverszakértő bizonyos megállapításait mindenképp vitatniuk kell.

Ha helyes a szakértő által vázolt pozíció, amelyben a rendőr állt, akkor legalább még egy lövésnek el kellett volna találnia Pálvölgyi Pétert. Új fegyverszak­értő bevonását indítványoztam, erre feltehetően vádemelés környékén kerülhet sor. A fegyverszakértő és az orvosszakértő véleménye között is van ellentmondás. Előbbi szerint 30-70 centiméteres távolságból adták le a halálos lövést, az orvosszakértő viszont „távoli” lövésről beszél. Ráadásul még a DNS-szakértői vélemény sem készült el, amely annak megállapítására hivatott, hogy a védencem által kilőtt golyók valamelyikén megtalálható-e Pálvölgyi Péter DNS-maradványa– tette hozzá az ügyvéd.

A Bors más forrásból úgy értesült: az előzetes letartóztatásban lévő Gy. Istvánt már meglátogathatta a családja. A tűzpárbajban szintén sérülést szenvedett férfi már fizikálisan jó állapotban van, lelkileg sem tört meg.